Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Accentkleuren gebruiken – waar u op moet letten

Accentkleuren kunnen een ontzettend moderne look geven aan uw interieur. Ze worden dan ook steeds vaker gebruikt in combinatie met accentmuren. Interieurarchitect Ken Creemers uit het Limburgse Bree heeft er vaak mee te maken en legt in dit blog uit waar u op moet letten bij het combineren van accentkleuren.

Accentkleuren en accentmuren

Accentkleuren zijn de ideale manier om uw interieur een modern jasje te geven. Door meerdere kleuren te gebruiken in uw interieur krijgt uw interieur een levendige uitstraling en brengt u de verrassing en spontaniteit in uw interieur terug. In een eerder artikel op het blog van CR33MERS schreef ik al eens over accentmuren. Daarbij gaf ik aan welke muur u zou moeten aanwijzen als accentmuur.

Nu wil ik het graag hebben over de verschillende accentkleuren die u kunt gebruiken. Natuurlijk kunt u uw interieur grotendeels in dezelfde kleuren houden, maar houdt u de kleuren beperkt, dan heeft u vaak alleen een harmonisch geheel. Het is veel spannender voor het interieur om accentkleuren te gebruiken.

U moet bij het kiezen van accentkleuren op een aantal aspecten letten. Zo is de oppervlakte van de accentmuur belangrijk. Is deze klein? Dan kunt u het beste pure en opvallende kleuren gebruiken als accentkleuren. Bij een groter wandoppervlak kunt u ook lichtere kleuren gebruiken.

accentmuur-interieurspecialist-ken-creemers

Een ander belangrijk aspect is de glansgraad. Er zijn twee vuistregels: hoe hoger de glansgraad, hoe frisser uw interieur. En: hoe matter de kleur, hoe intiemer de sfeer.

Ook een belangrijke vraag die u uzelf moet stellen is: waar komt het (natuurlijke) licht vandaan? Het spreekt voor zich dat ruimtes waar weinig zonlicht binnenkomt donkerder zullen ogen. Het is dan ook logisch dat u geen donkere accentkleuren moet gebruiken in ruimtes met weinig zonlicht.

Accentkleuren kiezen

Hoe u accentkleuren kunt combineren met andere kleuren kunt u hier vinden. Daar staan een aantal kleuren genoemd met de bijbehorende accentkleuren die u kunt gebruiken. Op die manier weet u waar u op moet letten bij accentkleuren en welke kleuren u kunt gebruiken.

accentkleuren-accentmuur-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Accentkleuren gebruiken – waar u op moet letten

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.