Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Akoestisch plafond: wat is het en hoe werkt het?

akoestisch-plafond-interieur-ken-creemers-cr33mers

U weet vast wel wat akoestiek is. Maar wist u ook dat u een akoestisch plafond kunt installeren voor betere akoestiek in uw woonkamer? Binnenhuisarchitect Ken Creemers geeft uitleg.

Welke problemen kunnen plafonds geven?

Misschien heeft u het in uw eigen huis ook al eens gemerkt. Tijdens het voeren van een normaal gesprek waarbij niet eens hard wordt gesproken, ontstaat er veel galm. Of misschien merkt u dat er tijdens het afspelen van uw favoriete muziek of het bekijken van een film enorm veel weerkaatsing van het geluid plaatsvindt.

Een plafond speelt een wezenlijk onderdeel bij de akoestiek van een ruimte. Vaak wordt slechte akoestiek veroorzaakt doordat de isolatie van geluid minimaal is. Dit kan gebeuren wanneer u een hoog plafond heeft en harde materialen in uw interieur gebruikt, zoals bijvoorbeeld natuurstenen en houten vloeren.

Hoe kan een akoestisch plafond helpen?

Een akoestisch plafond bestaat uit geluidsabsorberende platen of panelen. Door zo’n type plafond te installeren in uw woning verlaagt u de nagalmtijd. Hiermee kunt u het geluid in uw woning verbeteren en zo een voor u wenselijke akoestiek creëren. U zult direct merken dat geluiden en gesprekken beter zullen klinken.

akoestisch-plafond-interieur-ken-creemers-cr33mers

Niet alleen in uw eigen woonkamer kan een akoestisch plafond van pas komen. Ze worden namelijk ook regelmatig gebruikt in ruimtes waar akoestiek enorm belangrijk is. Uiteraard kunt u dan denken aan schouwburgzalen en bij popconcerten, maar ook in vergaderzalen, op kantoor en in klaslokalen is een goede akoestiek belangrijk.

Akoestiek is misschien niet iets waar u aan zult denken bij het bouwen van een huis. Toch is het al decennialang een vast onderdeel voor veel bouwvakkers die huizen bouwen. Het staat gelijk aan bijvoorbeeld de brandveiligheid en inbraakveiligheid van een woning. Het wordt gezien als een belangrijk aspect om de leefbaarheid van een woning te verbeteren.

Een goede leverancier van akoestische plafonds is Gyproc. Ik kan hen van harte aanbevelen.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Akoestisch plafond: wat is het en hoe werkt het?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.