Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Met een alarmsysteem in huis kan u op beide oren slapen

Alarm in huis

‘Your home is your castle’. Het zou de titel van een popsong kunnen zijn, maar eigenlijk is het gewoon een evidentie. Uw woning moet niet alleen een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt, uw gezin moet er zich ook veilig voelen. Er zijn manier waarmee u ervoor kan zorgen dat iedereen wat geruster slaapt. Zo kan u extra sloten voorzien aan ramen en deuren of kiezen voor een alarmsysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Een goed alarmsysteem waarschuwt u niet enkel bij een inbraak, het werkt ook preventief. Uit onderzoek blijft dat zo’n 80% van alle inbraken gelegenheidsinbraken zijn. Met andere woorden: hoe moeilijker u het maakt voor deze criminelen, hoe minder kans dat er effectief in uw woning wordt ingebroken.

Let wel, een alarmsysteem is altijd een aanvulling op andere preventieve maatregelen. Goede sloten zijn onontbeerlijk voor uw veiligheid en een raamslot kan zeker geen kwaad. Ook buitenverlichting en rolluiken schrikken inbrekers af.

alarm

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Welk soort systeem past het best bij uw woning?

We onderscheiden 3 soorten alarmsystemen die ik met plezier even toelicht:

  • het bekabelde systeem: zonder twijfel het meest kwalitatieve van de drie. Alle componenten zoals detectoren, sirenes en klavieren worden onderling verbonden door kabels. Voor een gemakkelijke installatie zouden deze kabels dan ook best al aanwezig zijn. Is dat niet het geval, dan komt er breekwerk aan te pas. Meteen het grootste nadeel van dit systeem. Ideaal wel als u nog een woning wilt bouwen of een grondige renovatie wilt doorvoeren. Het systeem is wel zeer betrouwbaar. De signalen kunnen niet geblokkeerd worden door beton of ijzer en inbrekers kunnen het systeem niet saboteren door een stoorzender te gebruiken. Door de hoge kwaliteit heeft dit systeem ook het duurste prijskaartje en het spreekt voor zich dat het een hele klus is om ene kapot component te vervangen. Bij de installatie zal er ook altijd een vakman aan de pas komen.
  • het draadloze systeem: het woord zegt het zelf al, hier worden geen kabels gebruikt. Dus ook geen breekwerk en erg ideaal voor bestaande woningen of bedrijfspanden. De signalen worden hier door middel van WiFi doorgegeven aan een meldkamer. U heeft dus een zeer goed beveiligd netwerk nodig om dit systeem optimaal en veilig te kunnen gebruiken. Nadeel van dit systeem is dat het gemakkelijk gesaboteerd kan worden door middel van stoorzenders. Bij de installatie moet er ook rekening gehouden worden met de omgevingsparameters, teveel beton of ijzer kan uw alarm helemaal in de war brengen. Het systeem is wel een stuk goedkoper dan de bekabelde versie en is erg makkelijk te plaatsen. Ook bij herstelling zal het prijskaartje al bij al goed meevallen
  • het hybride systeem: the best of both worlds. Dit systeem combineert bekabelde en draadloze componenten. Het is dus ideaal als u niet overal kabels kan trekken, maar toch een betere kwaliteit wenst. Het combineert alle voordelen van de voorgaande systemen en laat de nadelen grotendeels achterwegen.  Het prijskaartje is afhankelijk van hoeveel kabels u gebruikt en welke uitbreidingen u eventueel nog toevoegt.

 

 

 

Wat zijn de uitbreidingsmogelijkheden?

Een standaard alarmsysteem – bekabeld of niet – bestaat meestal uit een aantal sensoren en een buitensirene. Zo’n buitensirene maakt uiteraard erg veel lawaai, maar niet iedereen in uw buurt zal opstaan om te kijken wat er gaande is. Wilt u criminelen niet alleen afschrikken, dan zijn camera’s altijd een goede optie. Zo heeft u de gebeurtenissen altijd op beeld staan.

alarm

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

 

De allernieuwe systemen werken tegenwoordig ook met sms. U kan ervoor kiezen om op die manier gewaarschuwd te worden als één van de detectoren in uw huis afgaan. Via sms zou u het systeem ook kunnen afzetten, mocht u het onterecht hebben opgezet. Of u kan het helemaal integreren in uw domotica-systeem en vanop afstand via een app beheren.

Als we over veiligheid spreken, hebben we het niet alleen over mogelijk inbraken: uw woning kan ook af te rekenen krijgen met brand. Daarom is het altijd nuttig uw alarmsysteem uit te rusten met rook- of zelfs koolmonoxidedetectoren. Zo bent u echt gerust in uw huis.

Wil u graag meer weten over de integratie van zo’n alarmsysteem in uw woning? Dan help ik u graag verder!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Met een alarmsysteem in huis kan u op beide oren slapen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.