Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Badkamer ontwerpen? Meten is weten!

badkamer ontwerpen

Het prijskaartje van de (her)inrichting van uw huis kan pittig zijn. En de badkamer is – samen met de keuken – vaak de grootste financiële slokop. Kwaliteitsvolle sanitaire toestellen, degelijke kranen, vochtbestendige materialen en efficiënte ventilatie: u gaat voor het beste, omdat uw badkamer meerdere decennia moet meegaan. Kies dus bewust en – letterlijk – op maat.

Size matters …

Dagelijks help ik opdrachtgevers met een optimale inrichting van hun badkamer. De afmetingen van de beschikbare ruimte vormen daarbij het startpunt. Want u kunt wel én een bad én een douche én twee wastafels willen … als u maar 8 vierkante meter hebt, wordt dat moeilijk. Toch is er vaak meer mogelijk dan u denkt! Zelfs een kleine badkamer kan functioneel én esthetisch zijn.

badkamer-ontwerpen

Een badkamer ontwerpen: praktische tips rond afmetingen

Als interieurarchitect teken ik uw ruimte op een zo groot mogelijke schaal om heel gedetailleerd te kunnen werken. Ik hou rekening met deze richtlijnen:

  • Een vrije doorgang van 100 cm is nodig om lades en kastdeuren zonder problemen te kunnen openen.
  • Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunt u kiezen voor een inloopdouche of voor een douche met openslaande douchedeur of schuifdeur.
  • Bij een inloopdouche houdt u het best rekening met een douchezone van minstens 140 cm om te vermijden dat het water tot buiten de douche spat.
  • Laat tegenover het bad en de douche een vrije ruimte van 60 cm.
  • Stem de lengte van uw badkuip af op uw eigen lengte voor voldoende comfort.

badkamer ontwerpen
(Bron foto: Facq)

Sfeervol verlichten

Creëer sfeer in uw badkamer met een combinatie van verschillende lichtpunten. Aan de wastafels kiest u het best voor functioneel licht. In de buurt van het bad is sfeerlicht een aanrader. Zo wordt uw badkamer een plek waar u heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag. En over ontspannen gesproken … mocht u nog een vrij plekje hebben, overweeg dan zeker een eigen wellnessruimte in uw badkamer.

Wilt u graag professioneel advies bij het ontwerp van uw badkamer? Neem dan gerust contact op voor een eerste afspraak.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Badkamer ontwerpen? Meten is weten!


Door Badkamer op maat op 17 januari 2017

Wij lieten onlangs onze badkamer op maat maken, en daar hebben we nog geen minuut spijt van gehad. Ik kan het iedereen aanraden!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.