Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Badkamerinrichting: een optimale mix van functionaliteit en ontspanning

De tijd van de kleine, donkere badkamers is voorgoed voorbij. Vandaag speelt de badkamer een almaar belangrijkere rol in een woning. We zien deze kamer niet meer louter als een functionele ruimte, maar ook als een plek om tot rust te komen. De badkamer wordt meer en meer een wellnessruimte. Ik geef u graag enkele tips voor een functionele en esthetische badkamerinrichting.

Badkamer inrichten = keuzes maken

Als interieurarchitect merk ik vaak dat mensen te veel willen bij de inrichting van een badkamer. Doorgaans hebben badkamerruimtes niet de afmetingen van een leefruimte. Het gevolg? Keuzes zijn noodzakelijk. Zoals een inloopdouche of een bad, bijvoorbeeld.

Badkamer5    Badkamer4

Kiezen klanten voor een bad? Dan gaan ze meestal voor een vrijstaand bad. Ik adviseer hen in dat geval om voldoende ruimte te laten aan alle zijden van het bad: 50 cm van de zijkanten tot de muur, en minstens 30 cm van de kraan tot de muur. Op die manier komt een vrijstaand bad ook echt tot zijn recht.

Badkamer2

(Bron foto: Bathroomsgalore.tumblr.com)

Badkamer1
(Bron foto: Decoist.com)

Wellnessgevoel

Na een drukke werkdag is het heerlijk om thuis tot rust te komen. Ook in de badkamer. De juiste materialen, kleuren en verlichting zijn belangrijk voor een rustgevende inrichting. Rond de spiegelkast, bij de wandkasten of onder een verhoogd plateau voor het bad adviseer ik indirecte verlichting. Op die manier ontstaat er een gezellige sfeer, maar ook een ruimtelijk gevoel.

Badkamer

Functionele inrichting

Een badkamer moet natuurlijk praktisch zijn. Daarbij denk ik aan vochtwerende en onderhoudsvriendelijke materialen, maar ook aan voldoende bergruimte. Al mag u niet overdrijven met kasten, want die zorgen voor chaos en minder bewegingsvrijheid. Kies wel voor een dubbele wastafel, als u genoeg plaats hebt. Dat zal u heel wat vervelende ochtendlijke discussies besparen.

Wenst u advies voor uw badkamerinrichting? Neem dan gerust contact met me op! Samen zoeken we dan naar de beste manier om van uw badkamer een visuele én functionele parel te maken.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Badkamerinrichting: een optimale mix van functionaliteit en ontspanning

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.