Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Badkamermeubels: een aantal materialen uitgelicht

badkamermeubels-interieurarchitect-ken-creemers

Badkamermeubels zijn perfect om uw badkamer wat persoonlijkheid mee te geven. Er zijn dan ook veel verschillende badkamermeubels die allen in verschillende materialen geleverd kunnen worden. Vandaag zal interieurarchitect Ken Creemers drie materialen bespreken; Corian, HPL en houten badkamermeubels.

Badkamermeubels met Corian

Corian is een stevig materiaal dat gebruikt kan worden in badkamers, maar bijvoorbeeld ook geschikt is voor het vervaardigen van eetkamertafels en keukens. Ik had het daar op CR33MERS al eens eerder over, zie hier en hier. Corian is een materiaal met een moderne look. Het is daarnaast zeer robuust en kan jaren mee gaan. Doordat meubels in de badkamer toch wat meer te verduren krijgen (in verband met water) is dit zeker een geschikte optie voor in de badkamer. Uiteraard kan ik u als interieurspecialist verder helpen met Corian als materiaal voor uw badkamermeubels. In de tussentijd kunt u ook nog even een kijkje nemen op de officiële website.

badkamermeubel-corian-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

HPL platen en badkamermeubels

HPL staat voor High Pressure Laminate. Als we het het over HPL hebben, dan hebben we het vaak over platen die zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt kunnen worden. Het wordt gemaakt uit een combinatie van houtvezels of papier en fenolhars. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit onder hoge druk tot een plaat geperst, waarna het gebruikt kan worden in bijvoorbeeld badkamermeubels. Het is een heel sterk materiaal maar is daarnaast ook makkelijk bewerkbaar. Een voordeel voor in de badkamer is het feit dat het materiaal vaak waterafstotend is.

Ook hout is geschikt

Een materiaal wat heel vaak wordt gebruikt voor badkamermeubels is hout. Iedereen is natuurlijk bekend met hout en houten badkamermeubels zien er vaak goed uit. Wel moet u bij hout erop letten dat de gebruikte houtsoort geschikt is voor vochtige omgevingen. Teakhout is zo’n houtsoort dat geschikt is voor badkamers. Daarnaast is het aan te raden om uw meubel te verven zodat deze extra bescherming biedt tegen water. Ook is ventilatie enorm belangrijk, zodat uw meubel niet de kans krijgt om te gaan rotten. Tot slot kunt u een houten badkamermeubel af en toe oliën voor een langdurig bestaan.

badkamermeubels-interieurarchitect-ken-creemers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Badkamermeubels: een aantal materialen uitgelicht

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.