Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Behang kiezen: dynamisch of oubollig?

behang kiezen

Bent u die eentonige effen muren beu? Wilt u meer dynamiek in uw interieur? Behangpapier is helemaal terug van weggeweest! Ga voor gekke motieven of bijzondere reliëfs en u geeft uw interieur meteen een dynamische uitstraling.

Behang kiezen? Dynamiek en diepte zijn de sleutelwoorden

Is elke muur in uw interieur geverfd en ziet het er daardoor allemaal wat vlak en eentonig uit? Een streepje behangpapier hier en daar maakt uw woning weer dynamisch. Want behang creëert meer diepgang. Het geeft uw interieur – soms letterlijk – een hogere aaibaarheidsfactor en zorgt voor een aangename en gezellige sfeer.

 

Reliëf brengt dynamiek

De meeste interieurarchitecten staan vrij huiverig tegenover behangpapier. Maar ik vind het net een meerwaarde om – selectief – met behang te werken als alternatief voor verf. Ik creëer er weleens bijzondere effecten mee. Metaalbehang geeft uw interieur bijvoorbeeld meteen een andere sfeer. De algemene regel? Hoe meer reliëf, hoe dynamischer uw interieur.

Tijdloos behang kiezen

Behangpapier is tijdloos. Tenminste, als u niet te sterk de trends gaat volgen. Kies vanuit uw eigen smaak en ga voor het behangpapier dat u zelf mooi vindt, zonder daarbij rekening te houden met wat ‘in’ is. Zo raakt uw behang minder snel gedateerd. Zorg er wel voor dat u uw behangkeuze aftoetst aan de rest van uw interieur.

Twijfelt u nog om behang te integreren in uw interieur, omdat u een moderne stijl voor uw woning gekozen hebt? Bent u bang dat het te ‘oubollig’ zal overkomen? Wel, de knapste interieurs zijn die met een gedurfd kantje. Dus ga ervoor! Een modern interieur hoeft niet altijd strak, wit en clean te zijn.

Ga voor accenten en kwaliteit

Mijn belangrijkste tip? Let erop dat u niet overdrijft met behangpapier. Zelf gebruik ik het altijd om specifieke muren, zoals achterwanden, te accentueren. Weet ook dat u – zelfs met het blote oog – snel het verschil ziet tussen kwalitatief hoogstaand en goedkoop behangpapier. Hebt u een beperkt budget? Dan zou ik eerder minder oppervlakte behangen, maar wel voor het betere behang kiezen.

Wilt u met behang meer dynamiek in uw interieur creëren? Bent u op zoek naar iemand die u hierin advies kan geven? Neem dan gerust contact met me op.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Behang kiezen: dynamisch of oubollig?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.