Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Berging inrichten? Focus op functioneel!

Berging

Plaats hebt u nooit te veel! Dat is een veelgehoorde goede raad wanneer u bouwt of verbouwt. Want een gemiddelde familiewoning huisvest heel wat: kleding, speelgoed, hobbymateriaal, onderhoudstoestellen en -producten … In een mum van tijd leidt dat tot een chaotisch rommeltje. Daarom is het belangrijk om rust in uw huis te creëren, dankzij een handige en functionele berging. Waar houdt u dan het best rekening mee wanneer u uw berging inricht?

berging2  Berging1
(Bron foto rechts: Stylecurator)
(Bron foto links: Pinterest)

Opgeruimd staat netjes

Een berging is meestal een kleine ruimte, dus denk goed na voor u aan de inrichting begint. Deze tips helpen u al op weg:

  • Plaats de wasmachine en droogkast op hoogte. Dat is niet alleen plaatsbesparend, maar ook ergonomisch.
  • Voorzie onder de wasmachine een uittrekbaar tablet waarop u uw wasmand kunt plaatsen. Integreer daaronder ook een lade of een kast, zodat u uw poetsproducten en wasmiddel meteen bij de hand hebt.
  • Hang boven uw wasmachine een kast waarin u uw wasmand kunt opbergen. Opgeruimd staat netjes!
  • Nieuwbouwwoning? Denk dan zeker aan een doorvoerbuis van de badkamer of de dressing (inloopkast) tot in de berging. Via een luik komt de was dan op de juiste plaats terecht, in een op maat gemaakte kast. Handig, ordelijk en het kost u weinig ruimte.

Creëer licht in uw berging

Gaat u nieuw bouwen? Voorzie dan een raam in uw berging voor voldoende lichtinval. Bij donkere bergruimtes adviseer ik om voldoende licht te creëren met led- of tl-verlichting. Zeker als u vaak ’s avonds de was doet.

Wanneer opdrachtgevers me advies vragen over de inrichting van hun berging, hou ik ook rekening met de materiaalkeuze. Corian en inox (roestvrij staal) zijn onderhouds- en budgetvriendelijk. Maar bent u op zoek naar een kwaliteitsvol materiaal voor een prijsje? Dan adviseer ik meestal HPL (High Pressure Laminate).

Ook advies nodig voor de inrichting van uw berging? Neem gerust contact op voor een adviesaanvraag.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Berging inrichten? Focus op functioneel!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.