Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Het hele jaar door bewegen in alle rust dankzij uw eigen binnenzwembad

Geïnspireerd door Pinterest

Zijn fitnesscentra te druk voor u, maar wilt u toch aan sport doen en dan nog het liefst van al dichtbij huis? Dan is een binnenzwembad misschien de oplossing. Zo kan u, ongeacht het weer, in alle rust en op een gezonde manier sporten. Gezond, want zwemmen vermindert de risico’s op blessures omdat u in het water gewichtloos wordt.

Een geschikte ruimte kiezen / bouwen

Een binnenzwembad plaats u natuurlijk niet zomaar. Het is vooral belangrijk na te gaan of uw huis beschikt over een gepaste ruimte, zoals een grote, goed geïsoleerde kelder. Dit is geen sinecure, zeker omdat er aan een dergelijke ruimte vaak nog aanpassingen nodig zijn. Steeds vaker kiest men dan ook voor een aanbouw met uitzicht op de tuin. Deze nieuwe ruimte kan volledig naar uw smaak ingericht worden. Belangrijk is ook dat u een goed ontvochtingssysteem installeert zodat uw woning geen last zal ondervinden van het vocht. Tegelijk zorgt dit systeem voor een aangenaam zwembadklimaat.

De ruimte waarin uw binnenzwembad uiteindelijk geplaatst zal worden, moet ook nog aan andere voorwaarden voldoen; Ze moet deze kamer goed geïsoleerd zijn, zodat de warmte of koelte binnenskamers blijft. Ook een goede ventilatie is een absolute noodzaak. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u tijdens uw dagelijkse afspraak in het zwembad naar beslagen ramen zit te kijken.

Voor- en nadelen van een binnenzwembad

Waar moet u nog mee rekening houden als u voor een binnenzwembad kiest:

  • De kostprijs: het plaatsen van een indoor pool is duurder dan de buitenvariant en uw energiekost zal stijgen omdat het water het hele jaar door verwarmd moet worden. Het onderhoud van uw binnenzwembad is dan weer minder arbeidsintensief en goedkoper.
  • Minder zon: het woord zegt het zelf al, uw zwembad bevindt zich in een overdekte ruimte. Daardoor kan u niet zonnen aan de rand van uw bad. U kan hier eventueel wel een mouw aanpassen door te opteren voor grote schuiframen die veel zonlicht binnenlaten.
  • Raamaanslag: door inwerking van water en kalk, kunnen uw ramen na verloop van tijd minder helder worden. Dit kan u voorkomen door ze regelmatig te lappen of door een speciale folie aan te brengen.
  • Kleinere oppervlakte: doorgaans zijn binnenzwembaden kleiner dan buiten-zwembaden, mede door de voorzieningen (bv. Ontvochtingssysteem) dat u dient te installeren.

Waarom moet u dan toch de aanschaf van een binnenzwembad in plaats van een outdoor pool overwegen:

  • De beschikbaarheid: zoals eerder al aangegeven, u kan het zwembad gebruiken ongeacht welk het weer het is, in de zomer én in de winter.
  • Het onderhoud: uw binnenzwembad is veel onderhoudsvriendelijker. U heeft minder chloor nodig en een onderwaterstofzuiger kan simpel de bodemaanslag verwijderen. U heeft ook geen dekzeil nodig, want binnen is de kans veel kleiner dat er insecten of bladeren in uw bad terecht komen.
  • Het interieur: u kan u helemaal laten gaan wat design betreft. Een strak en modern zwembad met een privé-wellness of eerder een rustieke stijl, het kan allemaal. Er zijn talloze mogelijkheden naar vorm, betegeling en algemene aankleding toe.

Stel het u eens voor: elke morgen na het ontbijt een paar baantjes trekken, dankzij de geïnstalleerde jetstream, om zo volledig opgefrist aan uw drukke werkdag te beginnen… Klinkt goed, niet? Mocht ik u op ideeën gebracht hebben, neem zeker eens contact op voor een verkennend gesprek!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Het hele jaar door bewegen in alle rust dankzij uw eigen binnenzwembad

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.