Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Bio-ethanol haard: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

bio-ethanol-haard-limburgse-interieurarchitect-ken-creemers

Wij houden van gezelligheid. Zeker als we in onze woonkamer zitten, gaat er niets boven een rood wijntje met op de achtergrond het knisperende geluid van een open haard. Veel mensen zouden graag een openhaard in hun huis hebben, misschien bent u er één van. Maar niet ieder huis heeft een schoorsteen. Daarom zijn er zogenaamde sfeerhaarden bedacht. Dat zijn haarden die bijna perfect een openhaard nabootsen. Hoe werken deze precies en wat zijn de voordelen? Interieurspecialist Ken Creemers legt het uit.

Wat is een bio-ethanol haard?

Bio-ethanol is een schone brandstof van geteelde planten die u kunt gebruiken om een mooi vlammenspel tevoorschijn te toveren in uw huiskamer of slaapkamer. Dit vlammenspel is identiek aan dat van een conventionele openhaard. Het voordeel van bio-ethanol is dat u het niet of nauwelijks ruikt, er ontwikkelt zich geen roetaanslag en daarnaast is bio-ethanol relatief goedkoop in vergelijking met andere manieren. Een bio-ethanol haard geeft tevens een hoop warmte af. In principe kunt u de warmteafstoot vergelijken met een gashaard. U kunt de verwarming dus gerust een paar graden omlaag doen in het vervolg als u besluit om over te gaan op een bio-ethanol haard. Een ander voordeel is het feit dat een bio-ethanol haard open is, terwijl een gashaard meestal dicht zit. Er is daarnaast geen afzuiging of schouw nodig. Sommige haarden zijn ook met afstandsbediening te bedienen. Bio-ethanol haarden zijn er in alle vormen en maten en het fijne is dat u de haard kunt plaatsen waar u maar wilt. Tot slot is er tegenwoordig een reservoir voor ethanol, die er voor zorgt dat u niet constant aan het bijvullen bent. Zo kan de haard aan blijven, zonder dat u handmatig met bussen moet bijvullen.

bio-ethanol-haard-interieurarchitect-limburg-ken-creemers

Een moderne bio-ethanol haard

Waar moet u op letten bij een bio-ethanol haard?

Bio-ethanol blijft een brandstof, dus u moet altijd de veiligheidsvoorschriften in acht nemen die standaard bij uw haard worden meegeleverd. In principe kan er niets gebeuren, maar ik raad u aan om altijd goed op te letten. Plaats haarden op een stabiele plek, uit de buurt van kinderen of huisdieren. Zorg er daarnaast voor dat er altijd goed geventileerd wordt in uw huis, zodat er altijd voldoende frisse lucht rondwaait en u geen zuurstoftekort krijgt.

bio-ethanol-haard
Beeld van een moderne bio-ethanol haard door Birocalor.

Wat zijn uw ervaringen met sfeerhaarden?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Bio-ethanol haard: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?


Door JansenF. op 12 mei 2020

Vorig jaar heb ik precies zo een bioethanol haard gekocht. Wij hebben deze tussen de woonkamer en de eetkamer neer laten zetten. Het geeft een mooi sfeer tijdens het eten maar ook tijdens het TV kijken. Wij hebben onze haard toen bij https://www.bioethanolhaard-shop.nl gekocht. Hier staan veel modellen ter beschikking en men kon echt flexbile kiezen, ook op wens en maat! Dus mijn ervaring is positief. Ook is het ethanol voor de haard niet zo goedkoop, maar de sfeer die het geeft is toch wel top! Een aanrader moet ik wel zeggen!!!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.