Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Budget voor uw interieurrenovatie? Bezint eer ge begint!

Niet alleen de bouw of aankoop van uw huis is een grote financiële beslissing. Ook de inrichting of renovatie van uw interieur neemt een grote hap uit uw budget. Zeker als u gaat voor duurzaamheid en keuzes op lange termijn, en dus de kaart van kwaliteit trekt. Maar dat betekent gelukkig niet dat uw interieurrenovatie een financiële aderlating moet worden. In deze blog geef ik advies om uw uitgaven binnen de perken te houden.

Interieurrenovatie gepland? Hou rekening met deze tips!

Wanneer opdrachtgevers me vragen om interieuradvies, dan geef ik hen de raad om vooraf een goed zicht te krijgen op hun renovatieproject.

1. Breng uw financiële middelen in kaart.
Financiert u uw project met eigen inbreng of financiële hulp van uw ouders? Of gaat u voor een hypotheeklening? Momenteel staan de intrestvoeten historisch laag. Hét moment om te lenen voor uw interieurrenovatie.

2. Inventariseer de werkzaamheden die u wilt uitvoeren.
Gaat het alleen om afwerking of plant u meer ingrijpend werk? Hou in dat laatste geval ook rekening met de kosten van nutsvoorzieningen. Voor elektriciteit, gas, water, riolering, televisie en internet zit u snel aan 5000 euro. U voorziet ook het best een budgetmarge van 5 tot 10 procent voor onvoorziene werkzaamheden.

3. Neem specialisten in de arm.
Een goede vakman verdient zichzelf terug. En dat geldt ook voor een interieurarchitect. In zee gaan met specialisten betekent een goede basis voor uw interieurrenovatie. Het bespaart u heel wat kopzorgen én extra kosten. Bovendien zijn de meerkosten van een interieurarchitect minimaal in verhouding tot de totale kostprijs van uw renovatieproject.

Budget interieurrenovatie (1)

Budget interieurrenovatie (2)

4. Laat de totaalprijs van uw project dalen.
Voor een interieurrenovatie mag u rekenen tussen 1000 euro en 1250 euro/m². Dat is best veel, maar handige harry’s kunnen de totale kostprijs aanzienlijk drukken door zelf enkele werkzaamheden uit te voeren of een ingeschakelde vakman te helpen.

5. Kies voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.
En dat geldt voor alle aspecten van uw renovatieproject, van verlichting en vloeren tot de keuze van een nieuwe keuken of badkamer. Kwaliteit gaat langer mee. Goedkoop is meestal duurkoop, luidt hier mijn advies.

Budget interieurrenovatie (4)

Budget interieurrenovatie (3)

Wilt u ook advies voor uw interieurrenovatie? Neem vrijblijvend contact op!

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Budget voor uw interieurrenovatie? Bezint eer ge begint!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.