Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Casestudy in de kijker: achter de schermen van nieuwbouwproject in Genk

Keuken in gelakte MDF

Wilt u stijlvol wonen, maar weet u niet goed welke stijl bij uw woning, uw levensstijl en uw persoonlijkheid past? Schakel dan een interieurarchitect in om u van ontwerp tot resultaat te begeleiden. Een interieurarchitect helpt u om de juiste knopen door te hakken. Zo hielp ik onlangs een opdrachtgever met het interieur van zijn nieuwbouwwoning in Genk. Ik neem u graag mee achter de schermen van dit unieke woonproject waarbij ik samenwerkte met een architect én tuinarchitect.

Stijlvol én out of the box

Deze nieuwbouwwoning in Genk zal tegen het einde van 2018 volledig gerealiseerd zijn. De ontwerpfase is ondertussen achter de rug. Het is een uitzonderlijk project op veel vlakken, maar het meest opvallend zijn de omvang van de woning en de bijzonder grote kamers. De opdrachtgever van dit project had op mijn website ontwerpen gezien waar hij erg lovend over was. Hij was ervan overtuigd dat ik voor hem een stijlvol interieur kon ontwerpen in de juiste stijl en met de juiste klasse. Maar zijn grootste vraag was eigenlijk om iets out of the box te bedenken. Hij schakelde mij in om iets te ontwerpen dat hij zelf niet kon bedenken.

Ontwerpen voor jezelf is het allermoeilijkste

Deze klant heeft zelf veel kennis over de bouwwereld, want hij is er professioneel in actief. Maar voor zijn eigen interieur iets origineels ontwerpen was een brug te ver. En dat begrijp ik. Als je voor jezelf ontwerpt,  begin je sneller te twijfelen over materialen en meubels. Uiteindelijk raak je verstrikt in een web van beslissingen. Ik help mijn opdrachtgevers vanuit een duidelijke visie met advies op maat. Met andere woorden: ik stuur hen in de juiste richting, zodat ze sneller knopen kunnen doorhakken.

Samenwerken voor één groot geheel

Deze opdrachtgever schakelde voor de uitvoering van het project een architect, een tuinarchitect én een interieurarchitect in. Met drie partijen mochten we zijn woning onder handen nemen. Dat resulteerde in mooie ontwerpen waarbij de drie ontwerpers elk hun eigen ding mochten doen, maar wel alles op elkaar afstemden. Kortom: één groot homogeen en uniek geheel was het streefdoel. Ik vond het heel aangenaam om op die manier met anderen samen te werken. Het leidde tot nieuwe inzichten en inspiratie.

Ontwerpen in alle vrijheid

Tijdens een inleidend gesprek met de opdrachtgever zaten we met z’n allen rond de tafel en bespraken we de wensen en eisen. Wat vond hij belangrijk? Welke noden had hij op het vlak van functionaliteit en indeling? Ik probeer tijdens een inleidend gesprek altijd zo veel mogelijk input te vragen van de klant. Zo heb ik een duidelijk beeld van wat hij exact wil en kan ik mijn ontwerpen daarop baseren. Maar de opdrachtgever van dit project gaf alle ontwerpers de nodige vrijheid. Zijn enige vereiste was dat de woning een bepaalde warmte en gezelligheid moet uitstralen. Hij wil stijlvol wonen in een woning die afgewerkt is met degelijke materialen. Voor de rest mocht ik me helemaal laten gaan. Ik heb mezelf kunnen heruitvinden …

Wisselwerking tussen partners

Ik werk als interieurarchitect met tal van partners: van schilders en meubelmakers tot gyprocspecialisten. Ik leg de juiste contacten om alles van a tot z aan te pakken, zodat mijn opdrachtgevers daar niet van hoeven wakker te liggen. Maar bij dit project verliep dat net ietsje anders. Omdat de opdrachtgever zelf in de bouwsector zit, heeft hij voor bepaalde zaken zijn eigen contacten. Daarnaast vertrouwt hij ook op de expertise van mijn contacten, omdat hij hun uitstekende werk kent. Hierdoor ontstaat er een wisselwerking tussen de partners van de opdrachtgever en mijn partners. Met een bijzonder resultaat als gevolg!

Unieke materialen

In dit ontwerp heb ik met heel speciale materialen gewerkt. Voor de bovenverdieping zullen we bijvoorbeeld tegels van 1,20 bij 1,20 meter gebruiken. Het is een grote uitdaging om zo’n vloer mooi te leggen, maar met de juiste vakmensen lukt dat wel. In de keuken staat een keukeneiland van 4,5 meter lang, dat bedekt zal worden met marmer. In de hele woning werken we trouwens veel met marmer en andere natuursteen. Dat schept een bijzondere sfeer. Natuursteen is echt uniek! Wie aandachtig naar marmer kijkt, ziet bepaalde patronen. Elke centimeter is anders. Ik raak er niet op uitgekeken.

Een droomproject

De omvang van dit project is voor een interieurarchitect een echte droom. Het geeft nieuwe inzichten, inspiratie en vooral ervaring. Die ervaring en de nieuwe ideeën die eruit voortvloeiden, kan ik meenemen naar andere projecten. Wie weet is uw interieur mijn volgende droomproject?

Wilt u stijlvol wonen en bent u op zoek naar een interieurarchitect? Neem dan gerust contact met mij op.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Casestudy in de kijker: achter de schermen van nieuwbouwproject in Genk

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.