Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Corian eetkamertafels: voordelen en nadelen

corian-eetkamertafels-interieurarchitect-ken-creemers

Ik had het al eens eerder over Corian (zie hier). Destijds ging het over keukentabletten, nu gaat het over Corian eetkamertafels. In dit blog geef ik meer informatie over Corian en de mogelijkheid om eetkamertafels te maken.

Wat is Corian precies

Corian is een mix van polyacrylaat en aluminiumhydroxide. Dat zijn moeilijke woorden, maar het uiteindelijke resultaat is uiterst simpel. Volgens de fabrikant van het materiaal (DuPont) zorgt het materiaal namelijk voor organische en naadloze vormen en golvende oppervlakten. Het is een stevig materiaal geschikt voor veel toepassingen.

Ik gaf al eens aan dat Corian gebruikt kan worden voor keukentabletten, maar ook voor badkamers en eetkamertafels zijn er mogelijkheden om deze een moderne look mee te geven door gebruik van Corian. Zelf gebruik ik bijna altijd Corian keukentabletten en soms ontwerp ik kasten van Corian. Corian eetkamertafels zijn echter ook mogelijk.

Corian keuken

Corian eetkamertafels: voordelen en nadelen

Corian eetkamertafels zijn van meerdere voordelen voorzien tegenover andere materialen voor eetkamertafels. Zo is bijvoorbeeld bijna elk denkbare vorm en maat mogelijk. U kunt er voor kiezen om een ronde of vierkante tafel te maken. Dit geldt ook voor kleuren, want er zijn ontzettend veel kleuren beschikbaar voor Corian eetkamertafels.

corian-eetkamertafels-interieurarchitect-ken-creemers

Daarnaast is het erg handig dat een Corian eetkamertafels goed schoon te maken zijn. Corian werd vroeger al ontwikkeld voor gebruik in laboratoria, wat betekent dat het een ontzettend hygiënisch materiaal is. Voor eetkamertafels is dit extra handig, aangezien je natuurlijk altijd op een schone ondergrond wil eten.

Één van de nadelen is dat het maken van een eetkamertafel gemaakt van Corian een arbeidsintensieve taak is. Sowieso is het werken met dit materiaal een flink karweitje. Daardoor brengt het ook hoge kosten met zich mee. Daarnaast moet u oppassen met het plaatsen van hete pannen of kokend water: daar kan het materiaal niet tegen.

Heeft u ervaring met Corian eetkamertafels?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

2 reacties op “Corian eetkamertafels: voordelen en nadelen


Door BRADLEY op 22 oktober 2016

A great article indeed and a very detailed, realistic and superb analysis, of this issue, very nice write up, Thanks.


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.