Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Corian ®: een topper in uw keuken

corian

Solid surface materialen zijn voor de meeste interieurontwerpers een droom om mee te werken. Vaak zijn deze materialen duurzaam, makkelijk te bewerken en verkrijgbaar in allerlei kleuren, tinten en vormen. Corian ® is zo’n solid surface materiaal, perfect om te gebruiken als keukentablet. Het is ook het favoriete materiaal van Ken Creemers, het creatieve brein van CR33MERS.

Wat is Corian ®?

Corian ® is een hightec mix van natuurlijke mineralen en pigmenten die verbonden zijn met een acrylaat zoals perspex of plexiglas. Het werd zo’n 30 jaar geleden ontwikkeld door de firma DuPont, maar is vooral de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Het is dan ook een duurzaam materiaal met tal van voordelen.

Interieurarchitecten zijn bijvoorbeeld zeer te spreken over de polyvalentie van het materiaal: u kan het niet enkel gebruiken als keukentablet, maar zelfs als afwerking voor uw kasten en ook als spoelbak. Ook buiten de keuken kent Corian ® vele toepassingen, onder andere in badkamers en zelfs als gevelbekleding. Ook het feit dat Corian ® naadloos kan verwerkt worden, is een pluspunt.

corian

Bron: CR33MERS

Nog voordelen?

Ken van CR33MERS is een fan van het materiaal. Zo’n 90% van al zijn ontwerpen maken gebruik van Corian ®. Dat komt omdat het materiaal nog vele andere voordelen heeft. Zo is het een massief materiaal: het schilfert niet en is relatief krasvast. Kleine krasjes kunnen altijd wel eens voorkomen, maar zijn nauwelijks zichtbaar. Zeker als u voor een lichtere kleur kiest. Heeft u pech en is er toch een grote kras zichtbaar? Ook dat is geen probleem, uw werkblad kan terug opgeschuurd worden en dan is het terug zo goed als nieuw. Best is altijd dat u toch een snijplank gebruikt in uw keuken.

Corian ® is niet poreus en is dus vochtbestendig. Vocht kan niet intrekken en zal dus geen blijvende vlekken veroorzaken. Het kan ook beter dan gemiddeld tegen zuren, al blijft opletten natuurlijk de boodschap. Het materiaal is ook erg hygiënisch, het werd oorspronkelijk gebruikt in laboratoria.

corian

Bron: CR33MERS

Wat met de nadelen?

We hebben ondertussen al gezien dat geen enkel materiaal absoluut perfect is. Zo heeft ook Corian ® zijn mindere kantjes. Zo is het materiaal niet hittebestendig. Opletten geblazen met kokend water en ook een hete pan kan u beter niet rechtstreeks op uw werkblad zetten.

Ook qua prijs zit Corian ® iets bovengemiddeld. U kan de kostprijs vergelijken met die van graniet en het is iets duurder dan composiet. Daartegenover staat een degelijk duurzaam materiaal, met eindeloze toepassingsmogelijkheden in elke kleur en vorm die u maar wenst. Aan u de keuze!

Wilt u ook een keuken met Corian ®? Contacteer CR33MERS!

corian

Bron: CR33MERS

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Corian ®: een topper in uw keuken

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.