Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Cr33mers @ Woonestetika: gratis advies tijdens interieurbeurs

Beursstand woonestetika 2017

Van 28 oktober tot en met 05 november 2017 kan u in de Genkse Limburghal terecht voor een nieuwe, spetterende editie van Woonestetika. Ook ik ben dit jaar van de partij om mensen zoals u met raad en daad bij te staan met hun interieurvraagstukken. Tijdens een gesprek van een twintigtal minuutjes geef ik tal van tips aan geïnteresseerden en help hen uit de nood, volledig gratis. En ik moet zeggen: het is een succes!

Cr33mers @ woonestetika

Bron: Cr33mers

Gratis interieuradvies en een gebrek aan overzicht

Ik mag inderdaad aan den lijve ondervinden dat het concept een succes is. Waar andere jaren zo’n 10 à 15 gesprekken gepland staan tijdens de beurs, heb ik nu al met zo’n 63  geïnteresseerden gesproken. Wat meteen opvalt, is dat de meesten echt wel vastzitten met hun interieur. Ze weten niet meer welke richting uit en dat heeft een heel duidelijk oorzaak: er ontbreekt overzicht. Ze hebben geen totaalplan en gaan dus kamer per kamer aanpakken. Het geheel is dan vaak niet meer om aan te zien: een kakofonie van stijl en kleur. Een het is niet enkel bij een renovatie dat dit probleem zich stelt, ook bij nieuwbouw ontbreekt vaak het overzicht.

Tijdens de korte gesprekken probeer ik aan de hand van meegebrachte foto’s of plannen orde in de chaos te scheppen. Zo maak ik de bouwers en renoveerders duidelijk dat ze één stijl moeten kiezen voor hun gehele interieur en dat ze zich daar strikt aan moeten houden. Vaak zie ik foto’s van kamers waaruit blijkt dat ze eerst verlichting zijn gaan kopen en een tijd later de meubels. Resultaat: het past niet bij elkaar. Het is belangrijk om bij het begin te beginnen: eerst de structurele werken en daarna de rest. En dus ook het shoppen gebeurt bij wijze van spreken in één keer.

Blijkt ook dat mensen vaak schrik hebben van de structurele werken. Ze willen hun interieur wel veranderen, maar een muur uitbreken of een nieuwe vloer steken, dat gaat te ver. Nochtans vallen die werken meestal wel mee. Zelfs de meest rigoureuze ingrepen duren vaak niet langer dan een week. En u krijgt er veel voor in de plaats: uw droominterieur. In het begin van het gesprek staan de meesten nogal sceptisch tegenover deze aanpak. Naar het einde toe heb ik ze zo goed als allemaal kunnen overtuigen van deze werkwijze.

 

Cr33mers @ Woonestetika

Bron: Cr33mers

Om mijzelf als interieurontwerper op deze manier te profileren, het blijft een gok. Maar hij is goed uitgepakt. Het is heel aangenaam om te zien dat mijn bedrijfje heel wat naambekendheid geniet. De meeste mensen die zich inschreven voor gratis interieuradvies, kwamen dan ook speciaal voor mij. Zo blijkt dat mijn wekelijkse blogs en facebook-updates zeer gesmaakt worden. Ook voor mij is dit een interessante manier om in contact te treden met potentiële klanten en zo krijg ik ook een idee welk publiek ik met mijn schrijfsels bereik.

Tijdens één gesprek heb ik ook een unieke kans gekregen om eens uit mijn comfortzone te komen. Een koppel had zich ingeschreven met een zeer duidelijke vraag over hun trappenhal. Hun huis is in landelijke stijl, terwijl ik voornamelijk moderne en strakke interieur teken. Toch heb ik hen op 20 minuten laten zien wat mijn visie was en dat werd zeer geapprecieerd.

 

Voor wie geen tijd heeft: 5 tips

Het leukste is natuurlijk dat u zelf eens een kijkje komt nemen op Woonestetika, of dat u nog vlug een gesprek plant via deze link. Maar als u echt geen tijd heeft, zet ik de belangrijkste tips hier nog eens op een rijtje:

  1. Zet uw kamers niet te vol. Doe rustig aan met accessoires en meubels. Less is wel degelijk more en is vooral ook rustgevend. Te veel ditjes en datjes in uw leefruimte zorgen voor drukte. En dat willen we niet.
  2. Denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wilt u echt gaan voor dat droominterieur? Laat dan de “Ja, maar’s” achterwege en ga voluit voor de “ja’s”.
  3. Heb geen schrik voor structurele werken. Soms zijn ze gewoon nodig om uw huis écht een nieuwe look te geven. Maximaal een weekje en u bent van de grootste werken af.
  4. Zorg dat u een totaalbeeld heeft van waar u naartoe wilt met uw interieur. Zonder dit overzicht gaat u tijd en geld verliezen.
  5. Kies voor een specialist. Een interieurarchitect helpt u graag met dat totaalbeeld en legt de nodige contacten met aannemers en dergelijke. Anders zit u weer in hetzelfde schuitje: die firma zorgt voor de vloer en deze firma zorgt voor de meubels, maar uiteindelijk past niks bij elkaar.

Bron: Cr33mers

Geen tijd voor de beurs en niet voldoende aan deze tips? Ik help u graag verder tijdens een persoonlijk gesprek!

 

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Cr33mers @ Woonestetika: gratis advies tijdens interieurbeurs

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.