Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De ideale tapijtafmeting voor uw woonkamer

perletta-structures-mix-ken-creemers-interieurspecialist

Bij het uitkiezen van tapijt voor uw woonkamer moet u natuurlijk denken aan de kleur, de feeling en de geschiktheid van het tapijt voor uw woonkamer. Het is echter ook belangrijk om te denken aan de ideale tapijtafmeting. Hoe vindt u die? Interieurarchitect Ken Creemers legt het uit in dit blog.

Het ideale tapijt en de ideale tapijtafmeting vinden

Het ideale tapijt moet volgens mij aan een aantal verplichtingen voldoen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk een tapijt dat mooi bij de rest van uw inrichting past. Het is tenslotte een interieuraspect dat direct opvalt. Daarnaast moet u rekening houden dat er vroeg of laat vlekken gemaakt worden. Een vloerkleed dient daarom ook robuust te zijn en ergens tegen te kunnen.

Het is lastig om een ideale tapijtafmeting te geven. Dit is afhankelijk van uw interieur en de vormgeving van uw huis. Ik hou er van om in een soort van ‘eilanden-vorm’ te denken. Dit houdt in dat tapijten en tapijtafmetingen gericht zijn op de meubels die er op staan. Zo kunt u bijvoorbeeld een apart tapijt gebruiken voor uw bank, een tapijt voor uw tv-meubel, etcetera. Het is daarbij belangrijk te letten dat er altijd een stukje vloerkleed over is. Prop niet alles op uw vloerkleed om het simpele feit dat ‘het past’, want dit ziet er vaak niet mooi uit. Soms kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld uw bank niet op het tapijt te zetten, maar de tafel wel. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar 1) wat u zelf mooi vindt en 2) de balans.

ideale-tapijtafmeting-creemers-interieur

Als u moeite heeft met het vinden van de juiste balans, dan kan ik u daar mee helpen. Hieronder ziet u bijvoorbeeld een renovatie van een woonkamer die ik heb gedaan. Deze vorm is helemaal op maat gemaakt. Door gebruik te maken van tapijten van Carpetsign kan ik de vorm, kleuren en ontwerp volledig aanpassen naar uw wensen en uw interieur.

interieur-concept-binnenhuisarchitect-Ken-Creemers-renovatie-Bocholt12

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De ideale tapijtafmeting voor uw woonkamer

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.