Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De meditatieruimte: helemaal zen in uw eigen huis

meditatieruimte

Eerder kon u bij onze interieurblogs al eens lezen dat een wellnessruimte in huis wonderen kan doen, maar er zijn nog andere manieren om te ontspannen. Het wordt in onze maatschappij steeds belangrijker om af en toe eens stil te staan en te relaxen. Daarbuiten raast het leven maar door, maar eens rust nemen is noodzakelijk. U kan daarvoor naar de yogales, of naar een hamam gaan. Maar u kan ook gewoon thuis werken aan uw mentale gezondheid, dankzij een eigen meditatieruimte. Wij geven u enkele tips om deze ruimte in te richten.

meditatieruimte

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Een meditatieruimte waarin u zich goed voelt

Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Vooraleer u een kamer kan inrichten om dienst te doen als meditatieruimte, moet u goed nadenken waar u wil mediteren of ontspannen.  U houdt daarbij best in het achterhoofd dat privacy een must is en dat teveel lawaai zorgt voor spanning in plaats van ontspanning. Tijdens de yoga of de pilates is het niet de bedoeling dat u afgeleid wordt door de wereldse zaken rondom u. Probeer er daarom voor te zorgen dat de kamer waarin u uw meditatieruimte inricht, er netjes bij ligt. Geen rommel, geen papierwerk, dat is de boodschap.

Ook heel belangrijk is dat u voldoende frisse lucht kan binnenbrengen in uw meditatieruimte. Een warme, bedompte kamer zorgt er alleen maar voor dat u loom wordt. En loom is niet hetzelfde als ontspannen. Om de lucht in de kamer te zuiveren, kan u ook beroep doen op een paar mooie kamerplanten. De natuur in huis halen werkt altijd verfrissend en rustgevend. Geen ruimte in huis die aan deze voorwaarden voldoet? Heeft u al eens aan het balkon gedacht? Of waarom gewoon niet in de tuin? Frisse lucht genoeg en voor privacy kan altijd gezorgd worden.

 

meditatieruimte

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Voeg een persoonlijke toets toe

Uw meditatieruimte moet natuurlijk uitgerust worden met alles wat u nodig heeft om te kunnen mediteren of te sporten. Naast een yogamatje, of een gewoon antislipmatje, kunnen ook kussens nuttig zijn. Geef uw hulpmiddelen in ieder geval een prominente plek in deze kamer, zodat het ook meteen duidelijk wordt waarvoor ze dient.

Bent u eerder een pilates-aanhanger, dan heeft u misschien behoefte aan een TV-toestel in de kamer. En een streepje muziek kan nooit kwaad. Kies de toestellen uit die voor u het best passen en zet ze op de plaats waar u denkt dat ze het best tot hun recht komen. Zorg er tegelijk voor dat ze niet storend zijn.

Voeg ook een persoonlijke toets toe aan het interieur van deze ruimte. Plaats bijvoorbeeld foto’s van uw gezin op een kastje of aan de muur. Hang posters op, zet boeken neer met een speciale betekenis of misschien een geliefd meubelstuk zodat u ook eens gewoon kan relaxen of wat lezen in deze rustige ruimte.

 

meditatieruimte

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Kies de juiste kleur

We zeggen het vaak, maar het is dan ook een waarheid als een koe: kleur is belangrijk. Het zet de sfeer in een ruimte en heeft invloed op uw stemming. Hoewel kleur vaak iets persoonlijks is, zijn er toch kleuren die meer rust geven dan anderen. Zo zullen koele kleuren zoals blauw, grijs, koele off-whites een kalmerende werking hebben op uw emoties en tegelijk ook uw geest in een optimale concentratie brengen. Deze zijn dus ideaal voor uw meditatieruimte.

Felle kleuren kan u best vermijden in zo’n ruimte. Ze trekken de aandacht naar zich toe en leiden af, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook te donkere kleuren zijn geen goed idee. Ook deze kleuren kunnen op uw gemoed inwerken en het ontspannen moeilijker maken.

U mag gerust accenten aanbrengen in deze kamer, maar hou het wel rustig. Niet te veel en niet te fel is hier een goede stelregel. En zorg er ook voor dat de kleuren die u kiest, goed bij elkaar passen. U moet zich dan wel goed voelen in deze ruimte, maar ze moet toch ook mooi zijn.

 

Ook zin in zo’n meditatieruimte? CR33MERS helpt u graag bij het ontwerp. Contacteer ons!

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De meditatieruimte: helemaal zen in uw eigen huis

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.