Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De nieuwe interieurtrends voor 2018 op een rijtje

nieuwe interieurtrends 2018

2017 loopt op zijn einde en 2018 nadert met rasse schreden. Een nieuw jaar brengt ook altijd veranderingen en nieuwe trends met zich mee. Bij interieurtrends is dat niet anders. De meeste trends hebben zich al ingezet in 2017, maar komen pas in 2018 op ‘volledige’ sterkte, zeg maar. Heeft u plannen om uw interieur volledig te veranderen het komende jaar, misschien moet u dan even kijken naar wat hot is in de wereld van interior design. Ik zet alles voor u graag op een rijtje. 

Nieuwe interieurtrends = kleine stijlbreuk met voorbije jaren

nieuwe interieurtrends 2018

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Waar we de voorbije jaren vooral een strakke, zelfs minimalistische look voor uw woning hebben gezien, mag het in 2018 weer allemaal wat speelser en vrolijker. Dat komt vooral tot uiting in het gebruik van veel, en vooral felle kleuren. De trend van inzake kleur wordt colorblocking. U kan met deze trend twee kanten op: of u gaat voor een ton sur ton look waarbij u verschillende tinten van een zelfde kleur gebruikt, of u gaat resoluut voor veel contrast met tegenovergestelde kleuren. Veel hangt af van uw eigen smaak en uw durf om volledig te gaan voor deze nieuwe interieurtrends.

Er staat ook geen maat op het combineren van kleuren. Diep blauw combineren met fel oranje, het is niet langer not done. Wordt dan alles fel en druk? Nee hoor, u kan ook opteren voor bijvoorbeeld zacht lavendel, zeegroen, okergeel,… en ook hout is aan een opmars bezig. Dat is toch een materiaal dat eerder rust en gezelligheid uitstraalt.

 

Geometrie is een blijvertje, de gallery wall wordt XL

In 2017 waren ze al in opmars, de geometrische patronen op bijvoorbeeld behangpapier, maar ook in meubels. In de toekomst wordt deze trend alleen nog maar versterkt. U kan nu ook geometrische patronen gaan gebruiken in combinatie met colorblocking bijvoorbeeld, waarbij u op één manier verschillende patronen in andere kleuren gaat schilderen. U vindt nu ook tapijten en vloerkleden met driehoekjes, vierkantjes en andere patronen. Deze trend betekent ook goed nieuws voor linoleum. Dat is namelijk terug bezig aan een opmars en de nieuwe stalen staan vol leuke patronen.

Ook de gallery wall bevestigd zichzelf als trend en wordt zelfs XL. In plaats van een accentmuur te creëren door een andere kleur of behangpapier met een motief, kan u ook kiezen om de wand in te richten met allerlei frames en foltolijsten. In 2018 wordt die wand dus wat groter en drukker en gaan we ook meer woorden dan beelden gebruiken.

nieuwe interieurtrends 2018

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Vintage en retro worden meer en meer de sleutelwoorden

Vintage en retro zijn al een tijdje aan een opmars bezig, maar ook deze trends versterken zichzelf alleen maar verder. Want waar hebben we die geometrische patronen nog al zien opduiken? Juist ja, in de seventies en de eighties. Van strakke, moderne en ja zelfs volwassen interieurs, keren we nu terug naar de interieurs met een verhaal. Waarin het zelfgemaakte kastje van opa en het serviesgoed van oma plots weer een prominente plaats innemen. Het eclectische interieur, maar dan nog een paar stappen verder als het ware.

En hout is dus ook helemaal terug. Waar we in de voorbije jaren de houten balkenconstructie van ons pas gerenoveerde pand nog wit gingen verven, gaan we ze nu opschuren en in het oorspronkelijke glorie herstellen. Misschien er een lichtere beits overzetten, wat we willen natuurlijk geen donkere ruimtes gaan maken. Ook kasten en keukens mogen terug een houtlook krijgen. Dat zorgt voor een gezellig en warme touch. Ook de grote terugkeer van fluweel zorgt hiervoor. De komende jaren gaat u in interieurwinkels niet naast fluweel als bekleding voor uw meubels kunnen kijken.  Geen zin in een fluwelen bank? U kan ook gaan voor een fluwelen poef of sierkussens in dit materiaal.  Naast warmte geeft fluweel ook een ‘rijke’ toets aan uw interieur.

Nieuwe interieurtrends 2018

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Holographic, baby!

Voor de echte durvers, is er holografie. U kan het nog enigszins subtiel aanpakken met holografisch bestek of bekers in alle kleuren, maar u kan ook uw hele interieur een holografische look geven. Verschillende designers hebben al holografische stoelen en tafels op de markt gebracht, holografisch behangpapier en verf,…. Er zijn zelfs holografische tegels. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de mermaid-tegels: iriserend, geschubd en ideaal voor in de badkamer. Bent u een fan van deze look? Zorg er dan wel voor dat u voldoende lichtinval heeft. Een holografisch interieur komt alleen maar tot zijn recht als de lichtinval alle kleuren van de regenboog te voorschijn tovert!

Nieuwe interieurtrends 2018

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Zijn deze nieuwe trends iets voor u, of houdt u het toch liever bij een modern interieur? Ik help u altijd graag verder!

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De nieuwe interieurtrends voor 2018 op een rijtje

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.