Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De vaste bank: één van de keukentrends van 2019

vaste bank

Wilt u ook graag een nieuwe keuken plaatsen dit jaar? Liefst een ruimte waaraan naast comfort en functionaliteit ook gezelligheid troef is? Dat kan natuurlijk perfect aan de hand van de indeling, de kleur en het design van uw keuken. Maar ook het meubilair speelt hierin een belangrijke rol. Waarom overweegt u bijvoorbeeld geen vaste bank in plaats van losse stoelen? Of een combinatie van de twee? CR33MERS toont u graag hoe u dit best aanpakt.

Bye bye keukeneiland

vaste bank

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Een vaste bank in de keuken – of elders in uw woning – is natuurlijk niet nieuw. Maar ze is overduidelijk wel terug van weggeweest. Waar midden jaren ’80 en ’90 de stoelen en tafels in de keuken plaats moesten ruimen voor het hippe keukeneiland, is dat anno 2019 weer even anders. Het keukeneiland is stevig op z’n retour en de keukentafel wint weer aan populariteit.

Dat heeft uiteraard ook te maken van een verschuiving van stijlen. Het minimalisme zien we steeds minder bij de gespecialiseerde verkooppunten en interieurexperts van over de hele wereld zijn het over eens dat een keuken weer wat meer gezelligheid mag uitstralen. Ze wordt als het ware een verlengstuk van uw woonkamer, een ruimte waarin geleefd wordt en dat mag ook gezien worden.

 

Vaste bank vs. keukeneiland

We gaan steeds kleiner wonen, blijkt uit cijfers uit de immobiliënsector. Dat heeft natuurlijk te maken met grondprijzen, maar ook met dreigende betonstops en andere maatregelen om natuur en bos te beschermen. Dat betekent natuurlijk ook dat er minder beschikbare ruimte is om te wonen. Kleinere woning of ruimtes, betekent natuurlijk ook dat we slimmer moeten omspringen met de ruimte die we hebben. Een keukeneiland neemt veel plaats in een keuken, terwijl een mooie keukentafel met een vaste bank net plaats bespaart. U kan namelijk meerdere mensen laten plaatsnemen aan zo’n bank en ze staat ook helemaal tegen de muur. Sommige exemplaren beschikken ook nog eens over extra opbergruimte.

Ons interieur is iets waar we veel mee bezig zijn. Jaarlijks zijn er nieuwe trends, andere materialen of praktische toestellen voor in onze keuken. En we veranderen al eens graag. Een eiland is een statisch gegeven: u kan wel het meubilair rond uw eiland vervangen, maar niet het eiland zelf. Een keukentafel daarentegen is maar een los stuk meubilair. Niet meer overtuigd van de vorm, de kleur of het materiaal? Dan vervangt u het huidige exemplaar gewoon door een nieuwe, trendy tafel.

Ook de keuken als verlengstuk van uw woonkamer speelt hierin een rol. Het mag weer allemaal wat gezelliger en een keukeneiland is misschien wel praktisch en mooi, maar niet altijd even gezellig. Een vast bank kan u opfleuren met kussens in allerlei kleuren, u kan kiezen voor een bank uit stof, fluweel of leer,… Het gegeven dat u met meer mensen wat dichter bij elkaar zit, impliceert voor een groot deel ook al gezelligheid.

vaste bank

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Verkrijgbaar in elke stijl

Zoals de meeste meubels is ook de vaste bank beschikbaar in zowat elke stijl. Voor de landelijke modellen zal hout een belangrijk materiaal zijn, aangevuld met plaids, dekens en veel kussens met franjes. Eerder een moderne stijl? Dan kan u eventueel opteren voor een stalen exemplaar. Of een bank uit leer met een strak kader. Er is voor elk wat wils.

 

Interesse in een nieuwe keuken? Neem dan zeker eens contact op met CR33MERS. Bezoek ook onze webshop voor tal van trendy woonaccessoires.

 

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De vaste bank: één van de keukentrends van 2019

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.