Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Vorm van een tafel – hoe kiest u de vorm?

vorm-van-een-tafel-ronde-tafel-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

De vorm van een tafel is misschien niet iets waar u direct aan denkt bij het kiezen van een tafel. Hij moet tenslotte vooral in uw interieur passen. Interieurarchitect Ken Creemers legt uit dat de vorm van een tafel wel degelijk uitmaakt.

Vorm van een tafel

Toegegeven, de vorm van een tafel is niet het meest belangrijke element bij het kiezen van een tafel, maar het is desalniettemin een factor waar u rekening mee moet houden als u wilt dat de tafel in het interieur past. De looks van een tafel kunnen namelijk worden beïnvloed door de vorm van een tafel. Het succes van een tafel wordt daarnaast beïnvloed door het type ruimte waar ie in staat en de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is.

In dit artikel wil ik het graag hebben over drie verschillende vormen tafels. Dit zijn tevens de meestvoorkomende vormen tafels. Het gaat hierbij om vierkante, ronde en langwerpige tafels.

Wanneer kiest u voor..

Ronde tafels

Ronde tafels passen goed op een plek waar de tafel in een aparte ruimte staat. Als de tafel als eetkamertafel fungeert, dan is het dus belangrijk dat u een aparte ruimte heeft om te eten. Daardoor komt de tafel beter uit de verf. Het is daarnaast belangrijk om te zorgen voor genoeg ruimte rondom de tafel, zodat het comfortabel is om plaats te nemen aan de tafel. U moet daarbij denken aan genoeg ruimte voor de stoelen in aangeschoven houding, maar ook wanneer ze wat verder van de tafel staan moet de ruimte niet te klein zijn.

vorm-van-een-tafel-ronde-tafel-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Vierkante tafels

Vierkante tafels passen eveneens het beste in een aparte ruimte. De vorm van een tafel is in het geval van de vierkante tafel belangrijk, omdat vierkante tafels minder ruimte nodig hebben in vergelijking met ronde tafels om hetzelfde aantal personen te laten zitten. Vierkante tafels zijn enorm geschikt als tafels om aan te ontbijten.

vorm-van-een-tafel-vierkante-tafel-cr33mers-interieur-bree-limburg

Langwerpige tafels

Tot slot passen langwerpige tafels in bijna alle soorten ruimtes. Dit is dan ook de meest ideale tafel voor de meeste ruimtes. Persoonlijk vind ik langwerpige tafels erg geschikt als eetkamertafel omdat er meer mensen kunnen plaatsnemen (vaak 6 personen) en het er simpelweg goed uitziet.

houten-eetkamertafel-interieurarchitect-ken-creemers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Vorm van een tafel – hoe kiest u de vorm?


Door LUCHEN MARTINE op 19 januari 2016

Kan ik een langwerpige tafel onder een vierkante koepel plaatsen in het midden van mijn keuken of opteer ik toch voor een vierkante.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.