Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Dekton: het keukentablet van de toekomst

dekton

De voorbije weken zijn we bezig geweest met onze zoektocht naar het meest ideale keukentablet. Vandaag wil ik u graag laten kennismaken met een relatief nieuwe speler op die markt: dekton. De kans bestaat dat u dit materiaal nog niet kent en net daarom wil CR33MERS het graag aan u voorstellen. Wat mij betreft zou dit wel eens het keukentablet van de toekomst kunnen worden.

Wat is dekton?

dekton

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Dekton is een geavanceerd materiaal dat bestaat uit een mix van grondstoffen zoals glas, kwarts en porselein. Deze grondstoffen worden via PST (Particle Sintering Technology) onder hoge druk samen geperst tot een nieuw, zeer sterk materiaal. In principe is dit een natuurlijk proces, bijvoorbeeld diamant wordt door de natuur op zo’n wijze gevormd, maar dan in een zeer versnelde vorm. Het resultaat is een zeer hard, ultra-compact en niet-poreus oppervlaktemateriaal. Het combineert alle goede eigenschappen van steen, keramiek en kwartscomposiet.

 

Wat zijn de voordelen?

Die zijn legio. Dekton heeft een zeer hoge krasbestendigheid en is nog beter bestand tegen slijtage dan bijvoorbeeld graniet. Het is ook vlekvast: zelfs de hardnekkigste vlekken zijn relatief makkelijk te verwijderen. Dit komt omdat dekton helemaal niet poreus is en de vlek krijgt dus geen kans om in te trekken in het oppervlak.

Omdat er tijdens het productieproces geen hars gebruikt wordt – dat is bij composiet wel het geval – is dekton ook kleurvast. Er worden geen grondstoffen gebruikt die kunnen verkleuren door chemische middelen. Ook de zon heeft geen effect op het oppervlak en daardoor zal uw keukentablet nooit verkleuren. Zelfs over 10, 20 jaar ziet het er nog net hetzelfde uit.

Verder is dekton ook bestand tegen hitte en kou, en zelfs tegen graffiti. Daarom dat het materiaal niet enkel gebruikt wordt in keukens, maar ook buiten gebruikt wordt. Onder andere als gevelbekleding, van vooral moderne gebouwen, wint het alsmaar aan populariteit.

dekton

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

 

dekton

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Zijn er dan geen nadelen?

Vooraleer u begint te dromen van een dekton keukentablet, moeten we u toch attent maken op het prijskaartje. Dat is niet niks. Op dit moment is dekton zowat het duurste materiaal dat u kan kiezen voor uw keuken. Voor dat geld krijgt u natuurlijk wel het een en ander in de plaats, uw werkblad gaat een leven lang mee.

Is dat dan het enige nadeel? Eigenlijk wel. Maar als we een beetje gaan muggenziften, moeten we u ook nog dit meegeven. Dekton is geen buigzaam materiaal, dus gebogen hoeken in de afwerking zijn geen optie. Het kan ook niet naadloos verwerkt worden, meteen ook de reden dat CR33MERS zo graag met Corian ® werkt.

 

Helemaal klaar voor een nieuwe keuken? Kom eens langs voor een gesprek!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Dekton: het keukentablet van de toekomst

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.