Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Donker interieur en donkere plafonds in uw interieur

donkere-plafonds-keuken-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Hoewel ik fan ben van lichtgekleurde interieurs, vind ik donkere interieurs ook mooi. In dit blog van vandaag bespreek ik specifiek waarom u een donker plafond zou moeten overwegen en geef ik voorbeelden van mooie donkere interieurs.

Een donker interieur en donkere plafonds

Veel mensen vinden donkere kleuren in het interieur gewaagd. Het is inderdaad waar dat u het niet vaak ziet. De meeste mensen geven de voorkeur aan de typische Scandinavische stijl van lichtgekleurde interieurs. Misschien geeft u zelf ook de voorkeur aan zulke kleuren. Natuurlijk is daar niets mis mee, maar het is ook interessant om eens wat donkere kleuren te overwegen.

Uiteraard kunt u overal donkere kleuren in verwerken. Zo kunt u denken aan een accentmuur, waarover ik al eerder schreef. Ook kunt u kiezen voor donkere meubels zoals kasten en banken. In combinatie met lichtgekleurde muren en vloeren kan dat een mooi contrast geven.

In het blog van vandaag wil ik het echter hebben over donkere plafonds (of meer specifiek zwarte plafonds). Waarom zou u uw plafond zwart moeten verven?

Redenen voor donkere plafonds

U zou een donkere kleur moeten overwegen om..

1. Elementen te binden

Als u nog andere donkere voorwerpen in de kamer hebt staan, kunt u deze eenvoudig met elkaar verbinden door middel van donkere plafonds. Dit zorgt voor een uniforme look.

2. Plafond lager te laten lijken

U kunt uw plafond visueel omlaag halen door uw plafond een donkere kleur te verven. Donkere kleuren kunnen plafonds voor het gevoel naar beneden halen zonder ruimte op te geven.

Let op: u kunt ook het tegenovergestelde effect bereiken door geen grenzen te gebruiken. Als muren bijvoorbeeld dezelfde kleur hebben als het plafond, dan kan het lijken alsof ze in elkaar overlopen, wat er voor zorgt dat de ruimte groter overkomt.

3. Drama en effecten te creƫren

Donkere plafonds trekken de aandacht naar zich toe en zorgen ervoor dat de ruimte er interessanter uitziet in vergelijking met compleet witte interieurs. Daarnaast kunnen donkere plafonds er voor zorgen dat u juist de blik op iets anders, zoals een uitzicht, zal richten.

donkere-plafonds-interieurspecialist-cr33mers

Tot slot enkele mooie voorbeelden van donkere interieurs.

donkere-plafonds-donkere-badkamer-interieurspecialist-ken-creemers

donkere-plafonds-keuken-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Donker interieur en donkere plafonds in uw interieur

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.