Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Douchekranen op een rijtje: twee merken in de spotlights

douchekraan-interieurarchitect-ken-creemers

In het blog van vandaag wil ik het hebben over een aantal merken douchekranen die ik zelf erg mooi vind en vaak gebruik in interieurs. Als interieurarchitect ontkom je namelijk niet aan badkamers en dus ook douchekranen. Welke zijn mooi? En welke passen bij uw badkamer?

Douchekranen: een introductie

Op deze website schreef ik al eens eerder over douchekranen en wat de verschillende types zijn. In het blog van 11 april beschreef ik onder andere dat douchekranen op drie verschillende manieren verwerkt kunnen worden in de douche. Ze kunnen namelijk in de wand verwerkt worden, of als opbouw of inbouw in de muur geplaatst worden. Ik denk dat deze manieren van plaatsen al voor zich spreken, al kunt u natuurlijk altijd een kijkje nemen bij dat artikel mocht u het gemist hebben.

douchekranen-interieurarchitect-ken-creemers

Voorkeur voor merken douchekranen

Ik heb in de loop van de tijd wat voorkeuren opgebouwd als het om merken gaat. De ene fabrikant levert nu eenmaal betere producten dan de andere.

Grohe bijvoorbeeld is een merk dat garant staat voor kwaliteit en bij de meeste mensen wel een belletje doen rinkelen. Het is een van de grotere bedrijven op het gebied van kranen en douches. Wat ik goed vind aan het merk, is het feit dat zelfs als u producten uit de lagere prijscategorie pakt, ze desalniettemin altijd een vorm van luxe uitstralen. Het zijn kwalitatief hoogstaande producten die in geen enkele badkamer zouden misstaan.

Het Deense familiebedrijf Vola bouwt al sinds 1873 aan de weg en biedt naast douchekranen ook andere hebbedingen voor in de badkamer, zoals bijvoorbeeld handdoekwarmers. Vola is inmiddels een begrip en heeft in meerdere landen een kantoor staan. Wat mij betreft kenmerkt Vola zich een beetje door de wat simplistische manier van vormgeven. Douchekranen bij Vola zijn gemaakt van goede materialen, zijn simpel te installeren en zien er bovenal gewoon goed uit zoals het hoort.

Heeft u ook ervaringen met deze merken?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Douchekranen op een rijtje: twee merken in de spotlights

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.