Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Een eclectisch interieur: mix van stijlen with a touch of vintage

eclectisch

Bent u ook bezig met herinrichting van uw interieur, maar kan u niet kiezen tussen de verschillende stijlen? Bent u een durver op het vlak van decoratie? Dan is de eclectische stijl misschien iets voor u. Letterlijk betekent het: het streven om verschillende stijlen te versmelten tot iets nieuws. Om het helemaal af te maken, voegt u nog wat vintage elementen toe en u bent weer helemaal mee. En het mooie is, zo’n eclectisch interieur past in elke woning, zolang u het maar op de juiste manier aanpakt.

Eclectisch interieur

Bron: CR33MERS

Waar komt het vandaan?

Een eclectisch interieur is in, terug van nooit helemaal weggeweest. Dat is namelijk net het punt: eens gaan kijken hoe het er vroeger in de woonkamers uitzag en gebruiken wat we van toen leuk vinden. Geschiedenis is om van te leren en dat geldt ook voor alles wat met interieur te maken heeft.  Sommige stijlen of meubelstukken behouden nu eenmaal hun waarde en schoonheid door de jaren heen. Het leuke aan deze stijl is net dat u zelf op zoek kan gaan naar unieke meubels en accessoires om die touch of vintage toe te voegen. Op zondagnamiddagen rommelmarkten en tweedehandsbeurzen afschuimen om dan dat ene geweldige meubelstuk mee naar huis te kunnen nemen, heerlijk toch?

Vroeger was de stijl vooral terug te vinden in grootsteden als Parijs, Londen, San Francisco,… met telkens andere basisstijlen waarmee gewerkt werd. Maar nu is de stijl alomtegenwoordig. Het is dan ook trendy, artistiek en het past in elke woning.

 

Eclectisch interieur ≠ rommel op een hoop

Het lijkt heel simpel, zo’n eclectisch interieur. U neemt wat van dit, doet er een beetje van dat bij en werkt verder af met dat ginder daar. Gelukkig is het zo gemakkelijk niet. De eclectische stijl probeert nieuwe en oude interieurstijlen en meubelstukken te combineren. Dit kan ook enkel mooi zijn, als al die stukken en stijlen bij elkaar passen. Wanneer dat niet zo is, wordt het al gauw een hoop rommel bij elkaar en dat is uiteraard niet mijn bedoeling. Anders zou elke studentenkamer een toonbeeld van een eclectisch interieur zijn. Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden tussen de verschillende elementen die u wilt gaan gebruiken.

Een eclectisch interieur wordt ook gekenmerkt door veel kleur. Afhankelijk van uw eigen smaak, mogen deze kleuren best fel zijn. Houdt u zelf niet zo van dat felle, dan kan u best voor één accentmuur kiezen met een ‘andere’ kleur dan de rest van uw interieur.

eclectisch interieur

Bron: CR33MERS

Uw eigen creativiteit is belangrijk in een eclectisch interieur

Het spreekt voor zich dat u in grote mate uw eigen creativiteit kan botvieren in een eclectisch interieur. Ik hoor u al denken, hoe gaat een interieurarchitect dat dan aanpakken? Simpel: samen met u van de eerste tot de laatste stap. Het spreekt voor zich dat als klanten bij mij komen met de vraag voor een eclectisch interieur, dat er dan eerst een aantal goede gesprekken aan vooraf gaan. Welke stijlen passen bij u en wilt u graag gaan mixen? Van welke meubelstukken houdt u, wat wil u er absoluut bij? Wat is voor u belangrijk aan uw interieur? Wat is helemaal not done voor u? Pas nadat ik een antwoord op al deze vragen heb, kan ik samen met u een plan uittekenen. Meer nog dan bij moderne interieurs, is uw inbreng hier van essentieel belang. Ik zal u dan ook bij elke stap betrekken, zodat u zeker tevreden kan zijn over het eindresultaat.

 

Heb ik u warm gemaakt voor een nieuw eclectisch interieur? Ik help u graag verder. Neem contact op met mij!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Een eclectisch interieur: mix van stijlen with a touch of vintage

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.