Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Een bootinterieur: out of the box en uniek ontwerp

interieur boot

Onlangs ging er een hele nieuwe wereld voor me open. De wereld van jachten en boten. Dankzij Linssen Yachts kreeg ik de kans om ervaring op te doen in die sector. Ik mocht voor hen enkele moodboards maken waarop ze zich konden inspireren voor unieke bootinterieurs. Een project waarvoor ik volledig out of the box mocht denken.

Inspiratie opdoen op de beurs

Als interieurarchitect ontwerp ik vooral interieurs voor woningen. Een interieur ontwerpen voor een jacht was dus een echte uitdaging. Om me in het project in te leven en inspiratie op te doen, bezocht ik enkele beurzen, waaronder de internationale jachtbeurs in Düsseldorf. En daar ging er voor mij dus een bijzondere wereld open. Een wereld die mij intrigeert zowel op het vlak van materiaalkeuze als ruimtebenutting.

Zoveel mogelijk met zo weinig mogelijk

Op een boot is het belangrijk om het meeste uit het interieur te halen ondanks de beperkte oppervlakte. Dat is compleet anders dan bij een woning. Een woning biedt veel meer ruimte en openheid dan een kajuit. Daarom is het essentieel om met de juiste kleuren en materialen te werken en zo de ruimtes optisch te vergroten.

Duurzame materialen

De materiaalkeuze op een boot verschilt dag en nacht met die voor een woning. Ik moest er rekening mee houden dat alle materialen vuur- en vochtbestendig moeten zijn én dat ze tegen een broeierige zon op het dek moeten kunnen. Daarvoor kreeg ik hulp van mijn vaste stoffeerder. Als het gaat over de juiste stoffen kiezen, werk ik heel graag samen met deze experten. Zij hebben de nodige kennis in huis en wisten mij precies te vertellen welke stoffen geschikt zijn voor het interieur van een boot en welke niet.

In boten wordt veel gewerkt met kersenfineer. Dat materiaal geeft de boot onmiddellijk een stijlvolle uitstraling. Maar ik vind het dan wel belangrijk om in de rest van het interieur met lichte tinten en een moderne decoratie te werken. Zo blijft het authentieke karakter van het kersenfineer behouden, maar dan geïntegreerd in een open en modern interieur.

Chic, zonder kitsch

Omdat op een boot alles vocht- en uv-bestendig moet zijn, wordt er veel met namaakmaterialen gewerkt. Zoals namaakleder en kersenfineer in plaats van eiken fineer. Zulke materialen kunnen er snel goedkoop en kitscherig uitzien. Maar … een ervaren interieurarchitect kan uiteraard ook met die materialen een interieur ontwerpen dat er duur, chic en stijlvol uitziet.

Unieke ervaring

Deze eerste ervaring met interieurontwerpen voor boten was in één woord: uniek! In de toekomst wil ik vast en zeker meer van die projecten doen, van zeilboten en motorboten tot jachten. Niet alleen vanaf nul een interieur ontwerpen, maar ook een boot renoveren en restylen, lijkt me een boeiende uitdaging.

Kan het interieur van uw boot een renovatie of restyling gebruiken? Of wilt u een volledig nieuw interieurontwerp voor uw boot? Neem dan zeker contact met mij op.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Een bootinterieur: out of the box en uniek ontwerp

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.