Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Een poolhouse: van opslagplaats tot wellnessruimte

poolhouse

Eigenaars van zwembaden hebben de voorbije weken hun gelijk gehaald. Terwijl de rest van het land zat de puffen onder de tropische temperaturen, konden zijn lekker verkoeling zoeken aan de rand van hun zwembad. Wie zwembad zegt, zegt tegenwoordig ook poolhouse. Of hoe een opslagplaats voor schoonmaakspullen plots een riante buitenruimte met extra comfort wordt.

Wat is een poolhouse precies?

poolhouse

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Vooral de laatste jaren wint een poolhouse aan populariteit in onze contreien. Het is een trend die overgewaaid komt uit de Verenigde Staten en andere zonnige (Europese) gebieden. Oorspronkelijk was het niet meer dan een veredeld tuinhuis in de buurt van een zwembad, maar tegenwoordig is een poolhouse zoveel meer. Waarvoor u het allemaal wil gebruiken, bepaalt u uiteraard zelf en de toepassingsmogelijkheden zijn legio.

Maar de praktische kant van een poolhouse blijft wel bestaan. De bijbouw dient in de eerste plaats om de technische installatie van uw zwembad in onder te brengen, zodat deze ook in de winter goed beschermd is. U kan er dan meteen ook alle onderhoudsproducten, schoonmaakspullen, speelgoed en zoveel meer stockeren.

Er wordt wel eens gezegd dat een poolhouse niet alleen uw tuin / zwembad, maar ook uw woning op orde houdt. Doordat u al die spullen in een aparte ruimte kan stockeren, scheelt dat een hoop plaats in huis. En er wordt niets nat of vuilgemaakt, want de natte spullen gaan meteen uw poolhouse in.

 

Enkel een onderhoudsruimte?

Absoluut niet. We haalden het daarstraks al aan: u kan uw poolhouse uitbreiden en gebruiken zoals u zelf wilt en er zijn tal van mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld handig om een douche en toilet te installeren in uw poolhouse, samen met een kleedkamer. Zo hoeft u niet steeds met uw natte spullen uw huis binnen te gaan.

Wilt u op zomerdagen echt ten volle genieten van dat mooie weer? Waarom dan geen buitenkeuken installeren in uw poolhouse? Eventueel met een terrasoverkapping met ledverlichting zodat u tot in de late uurtje kan genieten in uw tuin.

Bent u een fan van wellness en heeft u in huis wat weinig plaats? Dan kan u uw poolhouse ombouwen tot een heuse wellnessruimte inclusief sauna, stoombad of zelfs een hammam. Nog studerende kinderen in huis? Overweeg dan zeker om een polyvalente ruimte achter de hand te houden die tijdens warme dagen kan gebruikt worden als rustige studeerkamer door uw hardwerkende kroost.

 

poolhouse

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Welke stijl, welke materialen?

Net zoals voor de invulling, geldt ook voor de stijl van uw poolhouse hetzelfde: alles is mogelijk. Waar vroeger bijgebouwen vaak in eikenhout werden opgetrokken met een landelijk karakter, vindt u nu steeds meer strakke, moderne bijgebouwen in de tuinen rondom u. Net als voor uw interieur, geldt ook hier hetzelfde: uw poolhouse moet aansluiten bij de stijl van uw huis om van een mooi geheel te kunnen spreken.

Ook een modern poolhouse wordt vaak opgetrokken uit hout, maar dit kan zeker in combinatie met andere materialen zoals aluminium of trespa. Zeker als u kiest voor een open poolhouse of eentje met een overkapping, kunnen deze materialen een mooi resultaat geven. Ze zijn ook onderhoudsvriendelijk materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

 

Wilt u ook graag een modern poolhouse met een exlusief interieur? Contacteer CR33MERS!

poolhouse

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Een poolhouse: van opslagplaats tot wellnessruimte

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.