Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Een stalen binnendeur: dé eyecatcher van uw moderne interieur

stalen binnendeur

Dat binnendeuren in uw woning een praktisch nut hebben, is voor iedereen duidelijk. Hun belangrijkste voordeel is dat ze ons privacy bieden. Maar in de winter zorgen ze er ook voor dat de warmte binnenkamers blijft. In de zomer kunnen ze geopend dan weer zorgen voor een fris windje. Maar ook het esthetische aspect is belangrijk. Het oog wil tenslotte ook wat. En dan kunnen we voor een modern interieur niet langer zonder de stalen binnendeur.

stalen binnendeur

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Voordelen van een stalen binnendeur

Er zijn heel wat voordelen aan een stalen binnendeur. Zo isoleert staal veel beter dan andere, veel gebruikte materialen. Met name zo’n 4 keer beter dan aluminium. Het is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het is bestand tegen barsten en zet twee maal minder uit dan aluminium en 7 maal minder dan PVC.

Een stalen binnendeur heeft ook dunnere profielen dan bijvoorbeeld een houten binnendeur. Dat staat mooier en moderner in uw interieur en zorgt voor een strakke look. Net als alle andere binnendeur, kan een stalen binnendeur volledig op maat gemaakt worden. Naast de stijl en de dikte van het profiel, kan u ook de kleur kiezen. Al raden we hier wel aan om het sober te houden. De stalen profiel zullen op zich al een eyecatcher vormen, een felle kleur kiezen is dus niet nodig. Wilt u toch graag een kleurtje, probeer dan eens een witte deur.

 

Verschillende soorten

Volledige stalen binnendeuren zal u zelden aantreffen in een interieur. De combinatie van een stalen profiel met glas daarentegen is de laatste jaren aan een opmars bezig. Dit type binnendeur kan u verkrijgen in verschillende uitvoeringen:

  1. De taatsdeur: Een taatsdeur – of pivotdeur, zo u wil – draait rond zijn eigen verticale as. De draaipunten bevinden zich altijd boven- en onderaan uw deur. Deze deur heeft geen zware profielen nodig en de deur zal automatisch dichtvallen door een goed afgestelde vloerpot. Ze opent licht en gemakkelijk, zowel naar binnen als naar buiten toe.
  2. De stalen schuifdeur: deze deur is ideaal om ruimtes van elkaar te scheiden. Net zoals bij andere schuifdeuren, wordt ook hier een railsysteem met wieltjes gebruikt om te deur te laten sluiten. Afhankelijk of u een strak of een meer industrial interieur heeft, kan u ervoor kiezen om het mechanische weg te laten werken. Een schuifdeur kan soms een goed alternatief zijn voor een draaideur omdat er geen zwaairuimte is en u dus plaats bespaart.
  3. De stalen draaideur: alle draai- of scharnierdeuren draaien in het profiel. Dat is niet anders bij deze stalen variant. U kan hierbij kiezen voor geijkte of verdekte scharnieren. Het grote verschil zit hier vooral bij het visuele aspect: de combinatie van glas en staal geeft toch meer cachet aan uw interieur dan een andere draaideur.
stalen binnendeur

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

 

stalen binnendeur

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Veel mogelijkheden met een stalen binnendeur

Met een stalen binnendeur kan u eigenlijk alle kanten op. U kan opteren voor deuren met grote of net kleine glasdelen. U kan ook kiezen voor een variant met een dichte onderkant en u kan ook variëren met kleur, bijvoorbeeld een witte stalen deur. Heeft u een strak, modern interieur en wilt u dat strakke een beetje doorbreken? Ga dan voor een robuustere versie van de stalen binnendeur, met bijvoorbeeld een dikker profiel.

Maar een stalen binnendeur biedt ook mogelijkheden naar de rest van uw interieur toe. Open ruimtes in moderne panden zijn erg in trek, maar hebben als nadeel een gebrek aan privacy. Dit kan u perfect oplossen door stalen schuifdeuren te plaatsen. Op die manier kan u indien gewenst toch wat privacy inbouwen. Of in de winter kan u op die manier enkel de ruimtes warm houden waar dat nodig is. En dat allemaal zonder in te boeten aan lichtinval en ruimtelijkheid. Ideaal, toch?

Ook interesse in stalen binnendeuren? CR33Mers helpt u graag verder!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Een stalen binnendeur: dé eyecatcher van uw moderne interieur


Door L. Van der Mol op 5 juni 2019

Mooi om te zien, echt waar. Geeft me weer nieuwe ideetjes voor de komende renovatie. Nu mijn partner nog aan boord zien te krijgen haha

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.