Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Eetkamerstoelen – Welke keuzes moet ik overwegen?

eetkamerstoelen-vitra-cr33mers-interieur

Eetkamerstoelen zijn er in alle soorten en maten. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de eetkamerstoelen en eetkamertafel bij elkaar passen. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Binnenhuisarchitect Ken Creemers geeft uitleg.

De juiste eetkamerstoelen zoeken

Als u de eetkamertafel en eetkamerstoelen apart van elkaar koopt, kan het lastig zijn om de juiste combinatie te vinden. Er zijn namelijk nogal wat verschillende types eetkamerstoelen. Het is belangrijk om rekening te houden met de kleurencombinatie. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die van belang zijn. Deze vindt u hieronder:

Materiaal: stof, leder, hout?

Wellicht de belangrijkste beslissing die u moet nemen gaat over de materiaalkeuze. Over elk materiaal valt wel iets goeds te zeggen. Een overwegend houten eetkamerstoel is duurzaam maar kan oncomfortabel aanvoelen. Een stoffen eetkamerstoel ziet er daarnaast mooi uit en is comfortabel, maar is eveneens vatbaar voor vlekken. Tot slot ziet een lederen eetkamerstoel er luxe uit en is ie makkelijker schoon te houden, maar lederen eetkamerstoelen zijn vaak ook wat duurder.

eetkamerstoelen-vitra-cr33mers-interieur

Stapelbare stoelen

Een andere keuze die u moet maken gaat over stapelbare stoelen. Het voordeel van stapelbare stoelen is dat u ze eenvoudig kunt opbergen of tevoorschijn kunt halen wanneer u bezoek over de vloer hebt. Eet u normaal gesproken met vier personen thuis? Dan is het natuurlijk niet logisch om altijd zes eetkamerstoelen aan tafel te hebben. Door stapelbare stoelen te gebruiken kunt u er dan twee opbergen in de kelder of de schuur.

Wieltjes of geen wieltjes

Wieltjes kunnen handig zijn bij het verplaatsen van uw eetkamerstoelen. Belangrijk is echter wel om te bedenken wat voor vloer u heeft. Het heen en weer bewegen van stoelen kan op de lange termijn schade veroorzaken aan uw vloer. Hier dient u rekening mee te houden.

Armleuningen of zonder leuningen

Eetkamerstoelen met armleuningen bieden vaak een beetje extra comfort. Dit is handig als u allen houdt van ‘natafelen’, maar in principe is deze keuze vooral gebaseerd op uw eigen wensen. Wel moet u letten op de hoogte van de stoelen in verband met de hoogte van de eetkamertafel. Uw stoelen moeten er natuurlijk wel onder passen.

prostoria-interieur-eetkamerstoelen-cr33mers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Eetkamerstoelen – Welke keuzes moet ik overwegen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.