Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Elektrische rolgordijnen: comfortabel, praktisch en ze zien er geweldig uit

Elektrisch rolgordijn

In een eerdere blog heb ik het al vermeld: gordijnen zijn een must. Ze bieden privacy, zorgen voor extra isolatie en ook voor minder lawaai. Met gordijnen in huis is het ook gezellig. We hadden het al eens over wave-gordijnen die zeer mooi staan in een modern interieur. Nu wil ik graag rolgordijnen toelichten: verkrijgbaar in verschillende stijlen en dus passen ze bij elk interieur. En ze zijn ook nog eens praktisch en comfortabel, zeker als u ervoor kiest om ze elektrisch te maken.

Elektrisch rolgrodijn

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Waarom elektrische rolgordijnen?

Elektrische rolgordijnen hebben heel wat voordelen ten opzicht van de gewone rolgordijnen. Om te beginnen is het wel makkelijk, uw gordijnen bediende met een simpele druk op een knop. Dat scheelt een hoop getrek en gerol elke dag. Omdat uw elektrische rolgordijnen telkens gelijkmatig opgerold worden, leven ze ook langer. Er kan geen stukje stof tussen een tandwiel komen, u kan ze niet scheef optrekken. Ze zijn ook erg praktisch in moeilijk bereikbare ruimtes. Zo heeft u niet over dozen of meubels te klauteren om tot bij uw raambekleding te komen.

U kan zowat alle rolgordijnen elektrisch laten maken, omdat er verschillende systemen bestaan. Of u nu een standaard rolgordijn, een gordijn met cassette of en duo rolgordijn heeft, voor elk bestaat wel een middel om ze comfortabeler te maken?

 

Welke mogelijkheden zijn er?

U kan kiezen voor een wandschakelaar. Hiermee kan u al uw rolgordijnen in één keer bedienen, of u heeft verschillende schakelaars om ze apart te openen of te sluiten. Dit systeem is vooral handig als u aan het verbouwen bent en nog een extra wand moet zetten. Op die manier kan de bedrading netjes weggewerkt worden in de muur. Het motortje zit dan verstopt in de buis van het gordijn, zodat u helemaal niets ziet van de installatie. Nog gemakkelijker is een afstandsbediening: via infraroodstralen kan u uw gordijnen vanop afstand bedienen.

Er bestaan ook systemen met een ingebouwde timer. Op vaste tijdstippen worden uw gordijnen geopend en gesloten zonder dat u daar iets extra’s voor hoeft te doen. Nadeel is wel dat het niet zo simpel is de timer aan te passen aan bijvoorbeeld een mooie zomeravond, of een grijze ochtend.

Het gemakkelijkste en ook meest gesofisticeerde van alle mogelijkheden is het domotica-systeem. Eén centraal systeem zorgt voor een aantal van uw elektrische aangedreven toestellen en u kan vanop afstand met uw tablet of smartphone uw rolgordijnen bedienen. U kan ook eventueel een extra lichtsensor laten installeren: bij te fel zonlicht zullen uw rolgordijnen zich automatisch sluiten.

 

Extra opties

Als u voor rolgordijnen kiest, al dan niet elektrisch, dan heeft u nog een aantal andere opties die u kan meenemen. Zo kan u in bepaalde ruimtes kiezen voor een speciaal gemetalliseerde stof die zonlicht weert. In de zomer blijft uw kamer lekker fris en uw accessoires en meubels zullen niet verkleuren door het zonlicht. In ruimtes waar er veel vochtafscheiding is, kiest u dan beter voor stoffen die vocht goed kunnen verdragen, bijvoorbeeld met een speciale coating. Op die manier zullen uw gordijnen in deze ruimtes ook veel langer meegaan.

eltrisch rolgordijn

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Heeft u vragen over elektrische rolgordijnen of domotica-systemen? Ik help u graag verder.

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Elektrische rolgordijnen: comfortabel, praktisch en ze zien er geweldig uit

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.