Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Feng shui: goede energie en harmonie in uw woning brengen

feng shui

We kennen het allemaal wel: uitkijken naar het weekend zodat u thuis de batterijen kan opladen. Het kan zo’n deugd doen na een drukke, hectische werkweek. Maar lukt dat ook echt thuis, die batterijen opladen? Soms niet, maar daar zijn oplossingen voor. Vandaag willen we u graag het Chinese principe van de Feng Shui uitleggen, een principe dat harmonie en goede energie in uw woning brengt. 

Feng shui: oorsprong

feng shui

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Feng shui is een Chinees principe van zo’n 3000 jaar oud, dat zorgt voor Chi (goede energie) in de woonomgeving. Het gaat erom dat negatieve invloeden in uw woning omgezet worden naar positieve energie. Zo wordt er rust gecreëerd. Maar het principe gaat nog verder. Alle (belangrijke) aspecten van het leven, worden door feng shui positief beïnvloed.

In het moderne China wordt bij de bouw en inrichting van elk nieuw gebouw nog steeds rekening gehouden met het principe. De Chinezen geloven rotsvast in hun principe. Maar zelfs als u geen believer bent, kan feng shui u heel wat nuttige tips en inspiratie verschaffen bij de inrichting van uw huis.

 

Het principe uitgelegd

Binnen feng shui speelt Chi een grote rol. Dit is de dynamische energiestroom die doorheen uw huis moet lopen. De bedoeling is dat u bij de inrichting van uw woning ervoor zorgt, dat deze Chi zo goed mogelijk doorheen alle ruimtes kan stromen. Chi wordt ook gebruikt om een bepaalde ruimte te beschrijven aan de hand van 4 soorten energie: negatieve, positieve, giftige en welvarende.

Feng shui gaat ook uit van tegenstellingen. Naast Chi zijn dus ook tegengestelde kracht Yin en Yang zeer belangrijk. Tegengestelden vullen elkaar perfect aan en dat is ook het doel binnen feng shui. Als Yin en Yang in harmonie en evenwicht zijn, zal u geluk aantrekken en in goede gezondheid verkeren.

Daarnaast is er ook een rol weggelegd voor de vijf elementen water, vuur, metaal, aarde en hout. De bedoeling is dat deze vloeiend in elkaar overgaan en een constructieve cyclus gaan vormen. Let wel op, want als u deze elementen verkeerd combineert, kunnen ze elkaar ook verzwakken en zo een destructieve cyclus vormen.

feng shui

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

 

feng shui

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Feng shui in de praktijk

Per kamer zijn er aparte regels, we zetten ze voor u graag op een rijtje:

  1. De woonkamer is een belangrijke ruimte: uw gezin maakt er gebruik van, maar u ontvangt er ook vrienden. Deze kamer ligt liefst in het voorste gedeelte van uw woning en heeft een vierkante of rechthoekige vorm. Heeft ze een L-vorm, dan kan u roomdividers gebruiken om ze rechthoekig te maken. Zetels en stoelen staan naar elkaar toegericht, bij voorkeur in een vierkante of rechthoekige vorm. Door algemene verlichting te gebruiken, kan u de Yang-energie versterken en u zou ook best een groot familieportret ophangen in deze centrale gezinsruimte.
  2. De slaapkamer is een privé-ruimte, waarin u heel wat tijd spendeert. Uiteraard om te slapen, maar ook om te lezen, te rusten, zelfs om uit te zieken. Het bed plaatst u best met zicht op de deur en bij het plaatsen van spiegels dient u er op te letten dat deze het bed niet weerspiegelen. Ook kleur is heel belangrijk om een positieve energie op te wekken. Daarom gaat u best voor zachte, lichte tinten. Probeer zoveel mogelijk elektrische apparaten te vermijden. Zijn deze toch aanwezig, probeer ze dan af te schermen met een gordijn of plaats ze in een kast die u kan afsluiten.
  3. In de keuken kan feng shui zorgen voor een prettig gevoel. Dan kan vrij makkelijk door spullen die u niet onmiddellijk nodig heeft, op te bergen in de kastjes. Zorg ook hier dat de deur vrij is en goed zichtbaar is.
  4. In de badkamer is er vanzelfsprekend heel wat waterenergie aanwezig. Om de balans met de andere elementen te bewaren, maakt u gebruik van planten en hout. Ook een grote spiegel komt de positieve energie in deze ruimte alleen maar ten goede.

Het maakt niet uit of u een moderne of een landelijke stijl hanteert in uw woning. Het principe van de feng shui kan in elke stijl verwerkt worden. Het gaat ten slotte vooral over de plaatsing van meubels in een ruimte.

 

Ook interesse in een nieuw interieur, al dan niet volgens feng shui-principes? Contacteer CR33MERS!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Feng shui: goede energie en harmonie in uw woning brengen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.