Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De fitnessruimte: naast een gezonde geest, ook een gezond lichaam

fitnessruimte

Het belang van rust hebben we al vaak benadrukt in deze blogs. Maar bij een gezonde geest, hoort ook een gezond lichaam. Fitness is al lang geen trend meer, maar een way of life. En populairder dan ooit. Het kostenplaatje voor een fitnessabonnement kan wel behoorlijk oplopen en niet iedereen voelt zich comfortabel genoeg om te sporten met onbekenden. Dan kan een eigen fitnessruimte een oplossing zijn.

fitnessruimte

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

 

Voordelen van een eigen fitnessruimte

Een eigen fitnessruimte in huis heeft veel voordelen. We hadden het al over de kostprijs van een abonnement dat wegvalt. U zal natuurlijk wel een basisinvestering in materiaal moeten doen, maar dat is eenmalig. U hoeft ook geen dure toestellen te kopen: met wat gewichten, een fitnessmatje en eventueel een hometrainer of loopband komt u al een heel eind.

De beschikbare ruimte hoeft dus niet groot te zijn, maar moet wel goed verlucht kunnen worden. Belangrijk is dat u op warme dagen een raam kan opzetten. Ideaal zou een ruimte zijn met een tuindeur, zodat u deze helemaal kan openzetten en kan sporten in optimale omstandigheden.

Zorg er ook voor dat er voldoende stopcontacten en andere aansluitingen zijn in deze ruimte. Sommige apparaten werken nu eenmaal op elektriciteit en een streepje muziek doet wonderen voor de motivatie. Ook een TV-toestel is geen overbodige luxe om te zinnen te verzetten tijdens een doorgedreven cardiotraining.

 

 

fitnessruimte

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Inrichting van uw fitnessruimte

De inrichting van deze ruimte hangt vooral af van de toestellen en materialen die u gaat gebruiken om te sporten. Heeft u veel toestellen, dan plaatst u deze het best tegen een muur. Op die manier kan u heel wat plaats besparen. Een grote spiegel is een must in een fitnessruimte. Zo kan u altijd zien of u een oefening goed uitoefent. Tegenover deze spiegel plaatst u dan best uw fitnessmatje, voor de grondoefeningen.

Bent u van plan met gewichten te gaan werken, voorzien dan een rubberen ondergrond. Deze zal het geluid van eventueel vallende gewichten absorberen en zal er ook voor zorgen dat uw vloerbekleding geen schade oploopt. Zeker als u te maken heeft met onderburen is dit geen overbodige luxe.

De bedoeling van een eigen fitnessruimte is natuurlijk om flink te sporten en te zweten. Daarom kan u beter kiezen voor een heldere verlichtingen en felle, levendige kleuren. Die zorgen namelijk voor een positieve vibe. Hang eventueel ook wat posters op van uw sporthelden of motiverende slogans.

 

fitnessruimte

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Een fitnessruimte voor elk budget

Net zoals met een meditatieruimte, kan u een fitnessruimte zo duur of zo goedkoop maken als u zelf wilt. Belangrijk is om een duidelijk doel te definiëren: wat wilt u bereiken met deze fitnessruimte. Aan de hand van uw doel, gaat u dan de juiste toestellen en benodigdheden kiezen. Wat toestellen betreft, kan het geen kwaad om de hulp in te roepen van een professionele verkoper. Maak duidelijk welk toestel u wilt en waarvoor u het gaat gebruiken. Een professional zal u dan met veel plezier wegwijs maken in de verschillende soorten toestellen en hun verschillende prijzen.

Ook op het internet kan u voordelig fitnessbenodigdheden zoals rubberen matjes, gewichten en dergelijke vinden. Koop ook enkel de toestellen aan waar u zeker van bent dat u ze zal gebruiken. Het heeft geen zin om veel geld uit te geven aan een loopband, als u niet graag loopt.

 

Ook interesse in een eigen fitnessruimte? CR33MERS helpt u graag bij het inrichten! Contacteer ons!

 

 

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De fitnessruimte: naast een gezonde geest, ook een gezond lichaam

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.