Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Gashaard – voordelen en nadelen van gashaarden

gashaard-interieurarchitect--ken-creemers-CR33MERS

Vrijdagavond, glaasje wijn, wat snacks en.. een gashaard. Een gashaard is namelijk de ideale manier om extra sfeer te creëren in uw woonkamer. Wat zijn de voordelen en nadelen van zo’n gashaard? Interieurarchitect Ken Creemers geeft uitleg.

Wat is een gashaard?

Een gashaard is een haard die in plaats van hout, gas gebruikt om de ruimte te verwarmen. Een gashaard voegt vaak sfeer toe aan een woonkamer en het is dan ook extra gezellig om in de woonkamer plaats te nemen. Er zijn een aantal voordelen en nadelen aan gashaarden die ik hieronder op een rijtje zal zetten.

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van een gashaard:

1) Hij is schoon.

In tegenstelling tot een hout gestookte haard heb je bij een gashaard geen last van nare geuren, rook of restafval. Hierdoor kun je onbezorgd genieten van de haard.

2) Geen hout nodig.

Doordat hij niet op hout gestookt wordt, hoeft u geen voorraad hout aan te leggen. Daardoor hoeft u geen plek vrij te maken voor hout en hoeft u ook geen moeite te doen met sjouwen of hout bij elkaar sprokkelen.

3) Gebruiksvriendelijkheid.

Een gashaard biedt door middel van een afstandsbediening een enorm groot gebruikersgemak. Met één druk op de knop kunt u de gashaard aanzetten en heeft u er nauwelijks nog omkijken naar. Bij sommige modellen is het ook mogelijk om gashaarden te activeren door middel van de smartphone. Dit biedt extra gemak voor de gebruiker.

gashaard-interieurarchitect--ken-creemers-CR33MERS

Nadelen

Zoals met alle producten hebben gashaarden ook nadelen:

 

* Aan de prijs.

Gashaarden zijn redelijk prijzig in aanschaf in vergelijking met andere warmtebronnen zoals houthaarden.

* Doorvoer nodig.

Dit is niet zozeer een nadeel, maar meer iets wat u in acht moet houden. U heeft namelijk altijd een doorvoer nodig voor uw gashaard.

Wat zijn uw ervaringen met gashaarden?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Gashaard – voordelen en nadelen van gashaarden

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.