Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Heerlijk genieten van uw eigen terras in elk seizoen

Buitenterras

 

We hebben het de afgelopen weken gemerkt: de zomer is in het land en dat betekent terrasjesweer. Niets zo leuk als gezellig gaan terrassen met vrienden en een lekker drankje of hapje erbij. Maar af en toe willen we ook in alle rust genieten van het mooie weer of dat lekkere briesje. En ook in de winter willen we wel eens warm worden van het bleke zonnetje.  Niets zo leuk als een eigen terras, buiten of binnen. 

In de zomer liefst buiten op terras

Als we terras zeggen, denken we inderdaad meteen aan zomerse taferelen. Lekker buiten in uw (design)ligstoel al dan niet met een heerlijke cocktail erbij. Tegenwoordig ervaren mensen een buitenterras steeds meer als een openlucht verlengstuk van hun eigen woning. Een plek waar u lekker kan eten, lezen, bijpraten of zelfs werken. Daarom is het belangrijk dat u eerst goed nadenkt over hoe u uw droomterras graag wil gebruiken. Is het enkel om met vrienden leuke zomeravonden te spenderen, of is het inderdaad een extra ‘kamer’ aan uw huis.

buitenterras

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Het begint al bij het kiezen van de tuinmeubels: gaat u voor een loungeset, dan kiest u per definitie om gewoon gezellig buiten te gaan zitten. Wil u graag buiten eten met uw gezin en eventueel de warmte op kantoor ontvluchten, dan kiest u beter voor een deftige, grote tuintafel. Dat maakt het toch wat praktischer om te werken en te dineren of lunchen. Hetzelfde geldt ook voor de zitmeubelen.

Naast meubelen, is ook de algemene inrichting van uw terras niet onbelangrijk. Woont u in de stad en wil u toch een beetje groen in de buurt, dan is uw terras daar de ideale plaats voor. Rekening houdend met de winter, plaatst u dan best groen blijvende planten die goed tegen het koude weer kunnen, zoals minicipressen of kleine coniferen. In de tuin kiest u best voor een aantal winterharde planten in de buurt van uw terras. Zo is er ook op een koude winterdag er toch nog wat groen te zien. Verder kan u uw terras aankleden per seizoen en eventueel wat versieringen aanbrengen.

 

Voordelen van een binnenterras

Maar in België zijn de zomers soms kouder en natter dan verwacht, of is het meteen al een paar graden te warm om nog lekker buiten te kunnen zitten in de namiddag. In zo’n situatie is een binnenterras een ideale oplossing. We onderscheiden eigenlijk twee soorten van binnenterrassen: een veranda, of een aanbouw.

Ook hier draait om het gebruik van uw terras. Wil u een extra leefruimte, waar het in de zomer en in de winter

Terras

Bron: geïnspireerd door Pinterest

heerlijk toeven is, dan kiest u best voor een aanbouw met grote schuiframen. In de zomer kan u deze schuiframen openzetten om het heerlijke zomerweer binnen te laten, in de winter zorgt uw verwarming voor een aangename temperatuur in de kamer. Qua inrichting gaat u dan best verder met de stijl van bijvoorbeeld uw woonkamer, zodat uw woning één geheel blijft op vlak van decoratie.

 

Wil u lekker relaxen en genieten en moet deze extra ruimte geen echte functie hebben, dan kan u niet zo goed kiezen voor ene mooie veranda. Het grote verschil met de aanbouw is dat een veranda nog veel meer uit glas bestaat en dus louter recreatief bedoeld is. Denk eventueel ook aan zonnewering, want met al dat glas kan de temperatuur in uw veranda hoog oplopen. Qua stijl mag u hier gerust richting vakantiesfeer gaan, met eventueel een olijf- of citrusboompje, een mooie yucca of ene palmboompje.

Wilt u graag meer informatie over de inrichting van uw buitenterras, aanbouw of veranda, dan wil ik u daar graag bij helpen. U kan mij uw vragen altijd doorsturen.

Terras

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Heerlijk genieten van uw eigen terras in elk seizoen


Door Julia op 28 juni 2017

Wat lijkt het me gaaf om een binnen tuin te hebben en dat alle wanden er omheen van glas zijn! Wellicht breng je dan ook minder rommel mee naar binnen, wanneer je buiten geweest bent! Had er nooit over nagedacht! Helaas komt het niet veel voor, dat zou je echt zelf moeten bouwen.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.