Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Goede schilder inhuren: wat zijn de voordelen?

Goede-schilder

Het voorjaar komt er weer aan. Misschien bent u wel van plan om uw huis opnieuw te schilderen. Loont het dan om een goede schilder in te huren, iemand die weet hoe hij moet verven? Wat zijn de voordelen daarvan? Interieurarchitect Ken Creemers legt het uit in het blog van vandaag.

Een goede schilder inhuren

Schilderen is op het eerste gezicht redelijk makkelijk werk. Als je je even inleest op het internet, kun je al snel voldoende te weten komen om een muur te schilderen. Het is echter belangrijk om te weten dat u het waarschijnlijk nooit zo goed zult doen als een echte schilder. Waarom niet? Dat zal ik u uitleggen.

Voordelen van een goede schilder

Een goede schilder let op:

Een goede afwerking: om een mooi resultaat te krijgen, is de afwerking van een geverfde muur enorm belangrijk. Het is zonde als u een mooie kleur heeft uitgekozen die u net heeft aangebracht, om er vervolgens achter te komen dat de voorbereiding niet goed is geweest en daardoor de afwerking te wensen over laat.

Hoe een bestaande muur behandeld moet worden: elke muur heeft een verschillende behandelwijze. Een goede schilder kijkt naar hoe hij het beste resultaat kan bemachtigen voor elke muur.
Goede-schilder
Het bestaande vliesbehang: Vliesbehang kan snel worden aangebracht op de muur. Hoewel het normaliter redelijk makkelijk te verwijderen is, is dit in sommige gevallen niet nodig als een goede schilder uw muren verft. Hij heeft hier namelijk speciale materialen voor.

Bepleisteren van de muren: Moeten de muren bepleisterd worden? Een goede schilder kan dit inschatten. Het bepleisteren is soms nodig om de muur vlak af te werken alvorens er geschilderd kan worden.

bepleistering-goede-schilder-creemers

Lagen verf: hoeveel lagen verf moet aangebracht worden? Een professional kan dit vaak goed inschatten.

Matte verf of satijn verf. Of met glans?: afhankelijk van de wensen en de muur.

Heeft u ervaringen met beide keuzes? Waar kiest u zelf liever voor?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Goede schilder inhuren: wat zijn de voordelen?


Door Pim Battem op 17 oktober 2018

Dankjewel voor dit artikel over de voordelen van het inhuren van een professionele schilder. Een goede voorbehandeling van de muren is inderdaad essentieel om een gelijkmatig resultaat te verkrijgen. De meeste hobbyschilders stoffen de muur niet eens zorgvuldig af waardoor de verf minder pakt en ook nog eens vol komt te zitten met troep.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.