Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Gordijnstoffen en gordijnen als decoratie

gordijnen-bamboe-gordijnstoffen-creemers

De primaire functie van gordijnen is natuurlijk om pottenkijkers buiten te houden. Daarnaast houden gordijnen licht buiten en kan het gebruikt worden om de kamer te isoleren. Maar met gordijnen en mooie gordijnstoffen is het ook mogelijk om net dat beetje extra te geven aan uw woning. Hoe? Dat legt interieurarchitect Ken Creemers je graag uit in het blog van vandaag.

Gordijnen als decoratie

Gordijnen worden vaak gebruikt om de kamer waarin ze hangen af te schermen van de buitenwereld. Echter dienen ze ook een rol in de decoratie, omdat ze net dat kleine beetje extraatje kunnen toevoegen aan uw woning. Het is belangrijk om van te voren te bepalen wat de functie van de gordijnen zal zijn. Wilt u bijvoorbeeld dat ze geluidsdempend werken? Kies dan voor wat dikkere geweven gordijnstoffen. Maar wilt u meer richting de decoratieve kant? Kijk dan eerst in welke kamer ze worden opgehangen.

Dat is namelijk belangrijk om de gordijnen te bepalen. Hangt u bijvoorbeeld gordijnen op in uw woonkamer, dan wilt u waarschijnlijk chique gordijnen hebben waar sowieso niemand door heen kan kijken. Afhankelijk van de functie kunt u bijvoorbeeld een rustige basiskleur of juist hippe kleuren kiezen. Hierbij is ook belangrijk welke sfeer u wilt creeƫren. Hangen ze echter op de kinderkamer op de eerste verdieping? Dan zult u veel eerder geneigd zijn om frisse gordijnen met misschien wel een leuke print er op te kopen. Denk er wel aan dat ze verduisterend moeten zijn, zodat uw kind goed kan slapen.

gordijnen-gordijnstoffen-creemers-interieurarchitect

Gordijnstoffen

Gordijnen zijn er in alle soorten en maten. U kunt gordijnen kopen in verschillende gordijnstoffen. De meest gebruikte gordijnstoffen zijn stoffen die ook gebruikt worden om uw kleding te maken, namelijk katoen en linnen, maar ook polyester, nylon en acryl worden gebruikt als gordijnstoffen.

Als u iets extravaganters wilt, dan kunt u altijd nog kiezen voor gordijnen van bamboe of kralen. Hoewel dit niet gangbaar is, kan het een leuk effect opleveren als u het op een juiste manier gebruikt in de juiste ruimte.

gordijnen-bamboe-gordijnstoffen-creemers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Gordijnstoffen en gordijnen als decoratie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.