Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Greenery, de Pantone-kleur van het jaar: hypekleur of tijdloos?

Kleur in interieur

Wilt u graag meer kleur gebruiken in uw interieur? Dan zijn de trendkleuren van dit jaar en de voorbije jaren een mogelijke inspiratiebron! Van het lichtblauwe Serenity en het roze Rose Quartz tot het grasgroene Greenery. De titel ‘Pantone-kleur van het jaar’ ging naar Greenery dit jaar, maar dat deed al heel wat wenkbrauwen fronsen.

Hypekleuren zijn niet tijdloos

Toen ik de Pantone-kleur van dit jaar voor het eerst zag, vond ik ze nogal intens. Ik vroeg me meteen af of ze wel tijdloos genoeg was. Mij lijkt Greenery zo’n echt hypekleur: mooi op het moment dat ze ‘in’ is. Maar zodra de kleur geen hype meer is, hebt u er waarschijnlijk spijt van dat u ze in uw interieur geïntegreerd hebt … en wilt u opnieuw veranderen. In de hypekleur van dat moment, misschien. 😉 Versta me niet verkeerd: ik ben zeker voorstander van het gebruik van kleur in een interieur, maar dan wel op een subtiele en tijdloze manier.

De Pantone-kleuren van het jaar volgen elkaar nooit mooi op. Het gaat van lichtblauw tot vuilroze en nu dit jaar groen. Lila was bijvoorbeeld een betere ‘kleur van het jaar’ geweest. Op die manier bleven de rozetinten er telkens in zitten. Blauw, vuilroze en lila zouden mooi samenpassen. Als u uw interieur dan zou willen aanpassen aan de trendkleur van dat moment, had u nog een goede match met de muren die u het jaar voordien onder handen had genomen. Nu zou u het helemaal over een andere boeg moeten gooien.

Buiten naar binnen brengen

Zoals de naam van de kleur het zegt, brengt Greenery letterlijk het groen van buiten naar binnen. Hoewel het een erg intense kleur is, kan ze – als ze op de juiste manier geïntegreerd wordt – toch een meerwaarde bieden in uw interieur. Greenery is bijvoorbeeld een mooie accentkleur om te gebruiken in kinderkamers en oranjerieën. Deze kleur komt goed tot zijn recht in grote ruimtes waar veel daglicht binnenvalt en die een mooi uitzicht bieden op de tuin.

Andere natuurtinten

Wilt u de natuur integreren in uw interieur, maar zegt de kleur groen u maar weinig? Wel, zelf werk ik graag met natuurtinten en dat hoeven zeker niet altijd groentinten te zijn. Ik breng liefst andere natuurkleuren binnen in een interieur door het gebruik van eiken fineer, notenkleuren en marmers. Wat me opvalt, is dat gouden en bronzen tinten op dit moment trending zijn. U hoeft met andere woorden geen groen te gebruiken om de natuur naar binnen te halen.

Wilt u meer kleur in uw interieur en streeft u naar optimale kleurencombinaties? Neem gerust contact met mij op voor kleuradvies op maat.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Greenery, de Pantone-kleur van het jaar: hypekleur of tijdloos?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.