Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Groot formaat vloertegels: voordelen en nadelen

groot-formaat-vloertegels-interieurarchitect-cr33mers

Groot formaat vloertegels worden steeds populairder omdat ze enkele grote voordelen kennen. Er zijn echter ook nadelen aan grote vloertegels. Interieurarchitect Ken Creemers uit Limburg zet vandaag de voor- en nadelen van groot formaat vloertegels op een rijtje.

Wat zijn groot formaat vloertegels?

De laatste jaren merk ik een trend in de grootte van vloertegels. Terwijl we vroeger nog vloertegels hadden van 30 bij 30 of zelfs nog kleiner, is het nu heel normaal om een groot formaat vloertegels te hebben, dat wil zeggen: minstens 60 bij 60 centimeter. Tegenwoordig kunt u ze echter nog groter bestellen en laten leggen. Vloertegels van 80 bij 80 zijn geen uitzondering meer en als u het wilt, kunnen ze nog groter gemaakt worden.

groot-formaat-vloertegels-interieurarchitect-cr33mers

Wat is het voordeel van grote vloertegels?

Groot formaat vloertegels brengen een aantal voordelen met zich mee. Als u een rustig geheel wilt hebben, dan zijn grote vloertegels een goede optie. Ze geven de vloer namelijk een strakke uitstraling.

Een ander voordeel wat u heeft is dat u minder hoeft te voegen. Dit komt omdat er minder tegels zijn om te leggen.

Tot slot lijkt de ruimte waarin uw de grote vloertegels plaatst ruimer. Dit is een effect wat groot formaat vloertegels met uw ruimte doen. Overigens kunnen zulk soort tegels prima geplaatst worden in badkamers of woonkamers, maar ook op kantoren kan het de perfecte vloerbedekking zijn.

Zijn er ook nadelen aan groot formaat vloertegels?

Door onder andere het extra gewicht wat grote vloertegels met zich meedragen, zijn grote vloertegels moeilijker te plaatsen. Hier hoeft u zelf geen last van te hebben – het is vooral een nadeel voor degene die de vloertegels plaatst. Zelfs veel tegelzetters vinden het lastig om grote vloertegels te leggen. Het is dus geen karweitje wat u zelf even doet.

Ook is de legprijs van grote vloertegels vaak wat hoger omdat er meestal twee tegelzetters voor nodig zijn om de vloer te leggen. Daarnaast moeten de tegels ‘buttering floating’ worden gelijmd. Dit is een systeem om optimale hechting tussen tegel en oppervlak te creĆ«eren. De totaalprijs hoeft echter niet hoger te zijn.

Wat zijn uw ervaringen met groot formaat vloertegels?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

5 reacties op “Groot formaat vloertegels: voordelen en nadelen


Door p spee op 24 juni 2015

Geachte heer,

ik zou graag willen weten wat voor tegels dit zijn, en wat voor merk dit is.
zijn dit 100×100 tegels of 80×80?
Met vriendelijke groet,
P. Spee.


Door Ken Creemers op 6 juli 2015

Beste, de getoonde tegels gaan een 80×80 formaat hebben. Welke het juist zijn kan ik niet exact zeggen, maar ik er van overtuigd dat u iets gelijkaardigs bij uw tegelleverancier vindt.


Door p spee op 24 juni 2015

Geachte Heer,

Graag zou ik willen weten wat voor soort tegels dit zijn en wat voor merk.
Kunt u mij ook vertellen wat voor formaat deze tegels zijn?

met vr.gr,

P Spee


Door emmy op 4 april 2019

scheuren ze niet makkelijk


Door Gerlinde op 2 augustus 2019

Keramische tegels zijn zo hard gebakken, dat deze niet gaan scheuren. Wij hebben in de showroom diverse vloeren en formaten liggen. U bent welkom bij ons in de showroom om de formaten te bekijken.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.