Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Grote schoonmaak? En toch vergeten we al eens iets

grote schoonmaak

U kent dat wel: een aantal keer per jaar de grote schoonmaak doen en het hele huis eens grondig onder handen nemen. Achteraf heeft u dan steeds een goed gevoel, want nu is alles écht zuiver. Helaas is dat niet altijd het geval. Een enquête van verschillende gespecialiseerde bedrijven heeft aan het licht gebracht dat we nog al eens wat dingen vergeten schoon te maken. En het ligt niet enkel aan ons, ook professionals laten al eens steekjes vallen.

De grote schoonmaak: een kunst

grote schoonmaak

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Eén van de dingen die standaard vergeten worden tijdens de schoonmaak zijn de lichtarmaturen en lampenkappen. Toch is het niet uitzonderlijk dat spinnen en stof zich hier nestelen. Zet het zeker op uw to do-list of die van die poetsvrouw om af en toe eens met een vederborstel of vochtige doek langs de armaturen en kappen te gaan.

Ook deurklinken en handvatten ontsnappen vaak aan onze aandacht. Nochtans zijn ze een bron van (vettige) vingerafdrukken. Of we denken er wel aan, maar doen het op een verkeerde manier. Met een stofdoek alleen komt u niet ver bij een handvat, hier zal u toch een vochtige doek moeten gebruiken om alle vingerafdrukken te kunnen verwijderen.

Stopcontacten en lichtschakelaars zijn maar klein, maar trekken enorm veel stof aan en zijn meestal ook nog eens licht van kleur. Daardoor vallen donkere stofvlekken extra op.  Toch worden ze vaak over het hoofd gezien bij de schoonmaak. Nochtans zijn ze relatief makkelijk te onderhouden. Enkel een stofdoek is hier voldoende.

 

grote schoonmaak

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Elektrische apparaten ontsnappen aan de aandacht

TV-toestellen en stof hebben een innige relatie, en toch vergeten we vaak het scherm af te vegen. Misschien omdat we al dat stof niet zo goed zien als we TV kijken. Nochtans is een stofdoek vaak voldoende om al dat stof te verwijderen. Er zijn ook speciale sprays te verkrijgen om al uw beeldschermen een grondige schoonmaakbeurt te geven.

Ook het koffiezetapparaat wordt vaak over het hoofd gezien. ’t Is te zeggen: de buitenkant. Nochtans kan ook dit toestel vol vingerafdrukken staan. Volgende op de lijst van quasi onzichtbare apparaten is de dampkap. De zichtbare kant vegen we dan wel af, maar de rooster langs de binnenkant zijn een ander paar mouwen. Deze kunnen af en toe wel eens een grondige poetsbeurt gebruiken met een goede ontvetter. Ook grotere toestellen zoals de wasmachine en de droogkast blijken niet altijd op de lijst te staan.

 

 

 

grote schoonmaak

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Decoratie en accessoires

Afneembare raamdecoratie zoals (glas)gordijnen en overgordijnen worden maar zelden schoon gemaakt. Hoewel ze een opfrisbeurt best wel eens kunnen gebruiken. Naast stof kunnen zich ook onaangename geurtjes nestelen in de gordijnstof. Het kan dus zeker geen kwaad ze af en toe een flinke wasbeurt te geven. Niet meteen de meest makkelijke of leuke taak, maar wel noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor kussens, plaids en andere accessoires. Ook zij kunnen een opfrisbeurt op tijd en stond zeker gebruiken.

Open (boeken)kasten zijn heel mooi, maar vergaren flink wat stof. Oppervlakkig wordt alles wel een keer afgestoft, maar het kan zeker geen kwaad om eens om de 2 à  3 maanden de kast eens helemaal leeg te halen en alle boeken en accessoires grondig te poetsen. Veel werk, maar het loont.

 

Nood aan een nieuw interieur? Aarzel niet en mail ons!

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Grote schoonmaak? En toch vergeten we al eens iets

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.