Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Haal de lente in huis: tips voor een fris en zonnig interieur

lente

Officieel is ze al even in het land, de lente, maar nu pas manifesteert ze zich echt. De temperaturen schieten nu echt wel de hoogte in, de verwarming mag een pak lager en het huis mag wat frisser ogen. Hoe u dat precies doet? We helpen u alvast op weg met een aantal simpele en makkelijke tips en tricks.

De lente begint met een grote schoonmaak

lente

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

U hoort het misschien niet graag, maar het is wel waar. Om uw interieur helemaal om te schakelen van winter naar lente, is er wel wat opruimwerk nodig. En als u dan toch bezig bent, kunt u meteen ook met een lekker ruikend sopje door het huis op gaan. Zet meteen ook alle ramen en deuren eens open, zodat er letterlijk een frisse wind door uw huis kan waaien. Die neemt dan meteen de laatste muffe wintergeuren met zich mee.

Alle plaids, dekentjes en andere winterspullen mogen terug de zolder op en in hun plaats komen frisse, zonnige accessoires. Mocht u nog andere spulletjes in huis hebben gemaakt van wol of fluweel, dan mogen die ook weg. Ideaal in deze tijd van het jaar zijn linnen, katoen en zijde.

 

 

Frisse kleuren, frisse geuren

Bye bye donkere kleuren en welcome lichte accenten. Dat is althans het idee. Praktisch gezien misschien wat moeilijker als u veel zwart in uw interieur heeft. Dan maar opnieuw beginnen? Gelukkig niet. Met een paar goedgekozen accessoires en decoraties, maakt u uw woning al heel lentefris. Heeft u bijvoorbeeld een donker bankstel, dan kan u dit probleemloos combineren met sierkussens in lichte kleuren of met vrolijke prints.

lente

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Verse bloemen doen het altijd goed als u de zon in huis wilt halen. Niet alleen tonen ze aan dat de lente er is, ze ruiken er ook naar. U kan ook kiezen voor interieurparfum, maar zeg nu zelf: the real deal is toch altijd beter. Of u maakt uw eigen interieurparfum en doet meteen mee met de nieuwe jar-hype. Hoe gaat u te werk? Simpel: u vult een paar glazen potten met citroenen en / of limoenen, u snijdt er een paar in stukken en u werkt af met andere heerlijke geurende kruiden zoals rozemarijn of basilicum.

lente

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Ook een fruitschaal met exotisch fruit kan wonderen doen. Ananas, passievrucht, avocado en mango brengen u meteen in zomerse sferen. Niet zo’n fan van exotisch fruit? Ook een schaal groene appels oogt heel fris. Altijd handig en eveneens lenteproof: terracotta-potjes met tuinkruiden.

 

Wilt u ook graag een lentefris interieur en heeft u nood aan meer tips? Aarzel niet om contact op te nemen!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Haal de lente in huis: tips voor een fris en zonnig interieur

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.