Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Een herfstproof interieur: plaids en andere knusse woonaccessoires

herfstproof interieur

De herfst is weer in het land: de dagen worden korter, het miezert buiten en de temperatuur neemt een flinke duik. Het liefst van al blijven we gezellig binnen, knus in de zetel met een tas warme choco. Maar om echt dat herfstgevoel te krijgen, is er meer nodig. Een herfstproof interieur, bijvoorbeeld. Ik geef u graag enkele tips waarmee u de inrichting van uw huis helemaal op dit seizoen kan afstemmen.

herfstproof interieur

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Knus en warm en toch een tikkeltje rebels

De najaarstrend van 2017 draait volledig om warmte en gezelligheid. Onze meubels moeten zacht en comfortabel zijn en om ze daarbij een handje te helpen, kan u altijd gebruik maken van sierkussens en plaids. Ook dierenvelletjes zijn erg hip tegenwoordig, vooral schapenvachtjes zijn in trek en ogen altijd mooi als u ze over een bank drapeert. Qua materiaal is velvet deze herfst de absolute topper. De luxe-uitstraling van de stof geeft uw interieur een extra upgrade.

Pantone, dé autoriteit op gebied van kleur, is een beetje tegendraads in dit interieurverhaal. Weg met de traditionele herstkleuren (hoewel terracotta het goed doet), leve de rebel in ons. En die gaat voor schakeringen van roze, paars, oranje en citroengeel. Maar ook wit, rijk blauw en  Celadon-groen winnen aan belang.

 

Haal de natuur in huis voor een herfstproof interieur

Het is al een aantal jaren een trend: uw huis opluisteren met planten in de herfst. Ook dit jaar is groen een must in een modern herfstinterieur. Voor welke planten u dan best kiest? Cactussen doen het altijd goed, maar ook olijf- en vijgenbomen kunnen bij elke stijl. Niet zo’n groene vingers? Geen probleem, u kan ook kiezen voor een meer passief groen: een accessoire of een meubelstuk met een opvallende bloemenprint.

Niet alleen materialen en kleuren doen ons denken aan de herfst, maar ook geur maakt die associatie. Gebruik daarom geurkaarsen in uw interieur met aroma’s zoals appel, kaneel of koffiebonen.

 

Perfect hoeft niet meer

De najaarstrends van 2017 zijn een beetje rebels: aan de ene kant gaan we resoluut voor warme, aardse en knusse materialen, aan de andere kant stappen we af van perfectie. Het mag allemaal best wat stoer, grof, zelfs onafgewerkt zijn… zolang het maar gezellig blijft én met een dikke knipoog naar de natuur. De interieurs zijn rijkelijk, maar tegelijk ook natuurlijker en met een vrolijke ondertoon. Ook de glamourinterieurs zijn blijvertjes en voor de creatievelingen onder ons: boho-chique is verre van achterhaald.

 

Wilt u uw interieur ook klaarmaken voor de herfst? Ik help u hier graag bij!

herfstproof interieur

Bron: Geïnspireerd door Pinterst

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Een herfstproof interieur: plaids en andere knusse woonaccessoires

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.