Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Het visitekaartje van Ken: zijn eigen penthouse!

 Wat is er uitdagender, leuker en spannender voor een interieurarchitect dan het ontwerpen van zijn eigen droominterieur? Juist ja, niet veel. Nochtans komt er toch ook wat druk bij kijken: je eigen interieur als ontwerper is niet alleen voor jou, maar het is ook een visitekaartje voor (potentiële) klanten. Met gepaste trots stelt Ken van interieurbureau CR33MERS jullie zijn luxueuze penthouse voor.

Bron: CR33MERS

 

Een ‘speciaal’ visitekaartje

Dat CR33MERS staat voor moderne, stijlvolle high-end interieurs is geen nieuws. Maar voor zijn eigen penthouse ging Ken Creemers nog net dat stapje verder. Hij vertelt er graag en vol trots over: “Dit is inderdaad een heel bijzonder project, want het gaat hier natuurlijk over mijn eigen penthouse. Speciaal is dat je vanuit de bovenverdieping een prachtig uitzicht heb over mijn stad en daar ben ik meteen verliefd op geworden toen ik het pand kwam bezichtigen. Ook de bijzondere architectuur van het gebouw – mijn penthouse is namelijk rond – heeft hier zeker aan bijgedragen.”

“Ik heb het pand casco gekocht, dus eigenlijk moest er alles nog aan gebeuren”, aldus Ken.  “Zo’n projecten zijn altijd al een droom voor een interieurarchitect zoals ik. Letterlijk van bijna nul een interieur opbouwen en in dit geval natuurlijk ook helemaal mijn eigen ding doen. Ik wist meteen dat dit project mijn visitekaartje zou worden naar mijn klanten toe en dat ik dus alle tandjes moest bijsteken om hier iets bijzonders van te maken, iets dat echt laat zien waar ik als professional voor sta. Het was dus een hele uitdaging, maar tegelijk ook zo’n toffe opdracht. Door de ronde vorm moest ik vaker dan ik had verwacht out of the box denken en oplossingen zoeken voor het ontwerp en de stijl die ik in mijn hoofd had. Ik vind zelf dat ik hier erg goed in geslaagd ben.”

Bron: CR33MERS

 

Omgekeerde wereld

 Ken’s penthouse bestaat uit 2 verdiepingen. Normaal zou je dan op de bovenverdieping het slaapgedeelte vinden, maar Ken heeft letterlijk de wereld op z’n kop gezet. Een bewuste keuze, zo blijkt. De bovenverdieping bestaat uit de keuken, de woonkamer en de eetkamer en is eigenlijk één grote, open ruimte zonder muren. Je vindt hier maar 2 wanden in de hele ruimte: de keukenwand met daarachter de berging en de wand waarin ook de haard is geplaatst. Daardoor kan je – mede dankzij de glaspartij die volledig rond het gebouw gaat – van op elke plek in deze ruimte het uitzicht over Dilsen-Stokkem bewonderen. En muur zou dat uitzicht belemmert hebben, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Bron: CR33MERS

 

Strakke belijning

 Wie al met Ken heeft samengewerkt of regelmatig zijn blogs leest, weet dat hij houdt van een strakke belijning. Die mocht dus zeker niet ontbreken in zijn eigen interieur. Aan de andere kant houdt Ken ook niet van een te cleane omgeving, dus heeft hij een speelse en toch strakke belijning gecreëerd die in zijn hele interieur terugkomt. Van de benedenverdieping met de slaapkamers, badkamer en wasplaats tot de bovenverdieping met zijn unieke stijl en op maat gemaakte kasten.

Andere kenmerken van zijn huisstijl zijn uiteraard de lichtinval en het overwegend witte interieur in combinatie met een parketvloer uit notenhout. Dit laatste zorgt voor degelijkheid, duurzaamheid en ook wat warmte in het interieur. Verder gebruikt Ken ook veel Corian®️ in zijn penthouse, een solid surface-materiaal dat bestand is tegen krasjes, vuilresten,….

Bron: CR33MERS

 

Speciale vermelding voor Bacchus

 Ken heeft bij het ontwerpen van zijn droomwoning niet alleen aan zichzelf en zijn partner gedacht, maar ook aan zijn huisdier. Uiteraard was de bedoeling om kat Bacchus zich te laten thuis voelen in zijn nieuwe woning, maar Ken had ook een punt te bewijzen. Vaak wordt gezegd dat rekening houden met een huisdier in een moderne woning, geen gemakkelijke opgave is, maar daar heeft deze ontwerper toch een andere mening over. Zo heeft Ken niet alleen een super-de-luxe krabpaal ontworpen die helemaal opgaat in de stijl van zijn penthouse, maar heeft Bacchus ook hier en daar een eigen plaatsje in een kast, zodat hij zich kan terugtrekken als er (veel) volk over de vloer komt.

 

Bron: CR33MERS

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Het visitekaartje van Ken: zijn eigen penthouse!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.