Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Home office: waarom je woonkamer hiervoor de ideale plek is.

home office

Thuiswerken of telewerken zit in de lift. Het is niet alleen een goede manier om files te vermijden, maar u krijgt er ook een betere work-life balance door. Zeker als u ervoor kiest om uw home office in te richten in de woonkamer. Zo blijft u nauw verbonden bij het familieleven. Al moet u wel rekening houden met een aantal spelregels.

De plaats van uw home office

home office

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Vroeger werd er resoluut gekozen voor een aparte ruimte als bureau of home office. Grootse voordeel hiervan is natuurlijk de privacy. Maar het betekent ook dat u in de winter een extra ruimte moet verwarmen. En privacy is één ding, uzelf afgesloten voelen van het familieleven in huis is nog iets anders. Zoals bij veel dingen gaat het erom een goed evenwicht te vinden. Zo kan u bijvoorbeeld uw privacy nog steeds garanderen met een afscherming of een room divider. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de paperassen en loshangende kabels niet kunnen zorgen voor een rommelige aanblik. Zorg wel voor een niet te hoge afscheiding, zodat u wel nog zicht heeft op de woonkamer.

Probeer in de mate van het mogelijk uw bureau te plaatsen in een ‘dode hoek’ van de woonkamer. Met andere woorden, kies een plek waar niet constant volk doorloopt. Ook dat vergroot de privacy al voor een heel stuk. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om uw werkplek in te richten naast de keuken. De kans dat u hier gestoord wordt, is wel erg groot.

 

Natuurlijke lichtbronnen

Het meest ideale licht om te werken is een natuurlijke lichtbron. Kies daarom voor een plek waar u voldoende zonlicht heeft. Maak eventueel gebruik van gordijnen of lamellen om het (te felle) daglicht in de zomer wat te temperen. In de winter heeft u misschien nood aan bijkomende verlichting. Het is dan erg belangrijk om deze kunstmatige verlichting correct te plaatsen. Zorg er ook voor dat het licht – of het nu natuurlijk of kunstmatig is – niet (al te fel) weerspiegelt wordt in uw beeldscherm. Ook daarom is een goede raamdecoratie een must.

Niet enkel de plaats van de verlichting is belangrijk, maar ook het soort verlichting. Probeer een lichtbron en een lichtkleur te kiezen die het dichts aanleunen bij natuurlijk licht. LED-verlichting met een kleurtemperatuur van 3000 à 4000 K (Kelvin), wordt als ideaal beschouwd. Dat is tussen warm en natuurlijk wit licht in en wordt beschouwd als de ideale kleurtemperatuur om te werken. Let er ook op dat het eerder huiselijke, warme licht van uw woonkamer de lichtsterkte in uw home office-hoek niet verstoort.

home office

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

 

home office

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Kies de juiste materialen in uw home office

Home office met roomdivider of niet, u werkt natuurlijk wel in de woonkamer. En dan past u de stijl van uw kantoormeubilair ook best aan aan dat van de woonkamer zelf. Twee verschillende stijlen mixen in één leefruimte kan werken, maar doet het meestal niet. Zelf zijn we grote fan van uniformiteit en eenheid.

Heeft u een warme, gezellige woonkamer met veel houttinten, kies dan ook een bureau in dezelfde stijl. Het hoeft niet meteen de zelfde kleur of tint te zijn, maar een strak metalen bureau zou in deze ruimte misstaan. Gelukkig kan u tegenwoordig kantoormeubelen vinden in allerlei stijlen. En voor vintage kan u op het internet zeker ook terugvinden.

U kan van uw home office natuurlijk ook een eyecatcher maken in uw interieur. Dat kan door bijvoorbeeld te kiezen voor opvallende kasten, een modern en stilistisch kantoormeubel te kiezen. Kortom, de mogelijkheden zijn legio en u kan uw werkplek volledig naar smaak inrichten.

 

Hulp nodig bij het inrichten van uw home office? CR33MERS helpt u graag verder! Vergeet zeker ook niet onze webshop te bezoeken!

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Home office: waarom je woonkamer hiervoor de ideale plek is.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.