Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Horizontale lamellen: een introductie

horizontale-lamellen-interieur-ken-creemers-cr33mers

Horizontale lamellen, ook wel jaloezieën of Luxaflex genoemd, zijn een populaire manier om uw raambekleding een strak en modern uiterlijk te geven. Wat is het precies? En wat zijn de voordelen en nadelen? Interieurarchitect Ken Creemers legt het uit.

Wat zijn horizontale lamellen?

Waarschijnlijk bent u wel bekend met lamellen. Deze zijn normaliter verticaal – maar dat is niet de enige manier om lamellen op te hangen. Lamellen kunnen namelijk ook horizontaal worden opgehangen. Vaak worden deze ook jaloezieën of Luxaflex genoemd. Horizontale lamellen ogen strak, zakelijk en modern.

Ze zijn voor veel interieurs de ideale oplossing om ramen te bekleden. Horizontale lamellen worden vaak gebruikt in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers, maar kunnen ook gebruikt worden in andere ruimtes zoals slaapkamers.

horizontale-lamellen-interieur-ken-creemers-cr33mers

Horizontale lamellen

Voordelen en nadelen van horizontale lamellen

Er zijn een aantal voordelen en nadelen aan horizontale lamellen. Hieronder vindt u een overzicht.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel aan horizontale lamellen is dat u zelf kunt bepalen hoeveel licht er wordt doorgelaten. U kunt namelijk zelf de lichtinval regelen. Daarnaast kunt u ook zelf de richting van de lichtinval bepalen. Zo kunt u op elk moment van de dag het gewenste licht regelen.

Horizontale lamellen zorgen daarnaast voor privacy, omdat u zelf de inkijk kunt bepalen. Ook houden ze warmte en zonnestralen tegen. Ze zijn tot slot zeer gemakkelijk schoon te maken (vaak met een doekje en wat water of schoonmaakmiddel) wat ervoor zorgt dat ze weinig onderhoud vereisen en er lang mooi uit blijven zien.

Nadelen

Één van de nadelen van horizontale lamellen is dat ze een goede broedplek zijn voor vuil en stof. Daarnaast kan het voor sommigen een nadeel zijn dat het raam nooit volledig vrij is: lamellen kunnen slechts omhoog getrokken worden, maar zullen altijd een deel van het raam bedekken.

Wat kan ik doen voor u?

Als interieurarchitect en liefhebber van een modern interieur lever ik graag horizontale lamellen. Voor meer informatie kunt u eens kijken op mijn andere website.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Horizontale lamellen: een introductie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.