Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Horizontale lamellen: waar moet u op letten?

horizontale-lamellen-interieurarchitect-cr33mers-ken-creemers-bree-limburg

Horizontale lamellen zijn één van de populairste manieren om uw raambekleding een strak en modern uiterlijk te geven. Vandaag legt interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) uit waar u op moet letten bij horizontale lamellen.

Horizontale lamellen: voordelen en nadelen

In een vorig artikel gaf ik al een introductie tot horizontale lamellen. Daarin vertelde ik een aantal voordelen en nadelen van deze manier van raambekleding. De belangrijkste voordelen van horizontale lamellen zijn dat u zelf de lichtinval en de richting ervan kunt regelen, u meer privacy heeft, u warmte en zonnestralen tegenhoudt en tot slot dat u ze makkelijker kunt schoonmaken. De nadelen zijn dat ze een broedplek zijn voor vuil en stof en dat uw raam nooit volledig vrij is: lamellen zullen altijd een deel van het raam bedekken.

horizontale-lamellen-interieur-ken-creemers-cr33mers

Waar moet u op letten bij horizontale lamellen?

In dit artikel bespreken we aandachtspunten bij het plaatsen van horizontale lamellen.

Horizontale jaloezieën (zo worden ze soms genoemd) zijn leverbaar in een aantal breedtes, meestal 16mm, 25mm, 35mm, 50mm en soms 70mm. Het is belangrijk om te bedenken dat u bij minder brede lamellen meer lamellen nodig zult hebben, wat ervoor zorgt dat ze in opgetrokken status meer ruimte innemen.

Het is bij grotere en hogere kozijnen aan te raden om tevens voor een bredere horizontale lamel te kiezen. Deze zorgen voor een betere verhouding ten opzichte van het kozijn. Ook is het misschien mooi om horizontale lamellen alleen op het raamoppervlak te plaatsen. Deze vorm van montage heet ‘in de dag’ en zorgt voor een nette blik omdat u geen kozijnen bedekt.

Tot slot moet u er aan denken dat het optrekmechanisme van uw lamellen goed bereikbaar is. Het is vervelend om eerst iets te moeten verplaatsen voordat u bij uw lamellen kunt.

Wat is uw mening over horizontale lamellen? Heeft u nog tips voor mensen die ze willen plaatsen?

horizontale-lamellen-interieurarchitect-cr33mers-ken-creemers-bree-limburg

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Horizontale lamellen: waar moet u op letten?


Door Pim op 25 juli 2018

Dankjewel voor dit artikel over horizontale lamellen. Je hebt gelijk dat men door het horizontale oppervlak zich veel stof verzamelen kan. Maar tegelijkertijd heb je het voordeel van het eenvoudige omhoogtrekken. In mijn nieuwe woning ga ik voor horizontale lamellen.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.