Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Hout: de onbetwistbare eyecatcher in uw moderne interieur

 

Een tijd geleden dachten we bij de woorden ‘modern interieur’ spontaan aan minimalistische, Scandinavische toestanden in zwart en wit. Een eerder koel interieur, gekenmerkt door allerlei designartikelen. Sinds 2016 is die definitie al wat verandert. Een modern interieur staat nog steeds voor strakke lijnen en draagt het moto ‘less is more’ nog altijd hoog in het vaandel, maar van koel is niet veel meer te bespeuren. Die trend zet zich steeds verder door en dat ziet u vooral door de stevige opmars van hout in het interieur.

hout

Bron: CR33MERS

Hout, een warme toets

We vertelden u al in een eerdere blog dat uw interieur anno 2018 terug wat speelser mag zijn en dat gezelligheid en functionaliteit meer en meer aan belang winnen. In de meeste panden vertaalt zich dat naar een strak interieur met warme toetsen. En daarvoor is hout natuurlijk uitermate geschikt. Waar vroeger metaal, glas en beton als de materialen bij uitstek voor een hedendaags interieur werden gezien, is hout nu de onbetwiste eyecatcher geworden.

Hout als vloerbekleding was al langer geïntegreerd in de hedendaagse binnenhuisinrichting, maar ook kasten en wanden mogen terug een houtlook hebben. En dat hoeven heus niet allemaal exotische houtsoorten te zijn. Ook (sommige) keukenkasten mogen gerust terug een houtkleur, met nerven, krijgen. Het zorgt voor een warme, speelse en gezellige touch.

hout

Bron: CR33MERS

Natuurlijke materialen zijn rustgevend

In onze huidige maatschappij is ‘het druk hebben’ al lang geen modeverschijnsel meer, maar een realiteit. Dan is het belangrijk dat u thuis tot rust kan komen. Daarvoor gebruikt u best natuurlijke materialen voor de inrichting van uw woonkamer, keuken of slaapkamer. Ook hier is hout natuurlijk het materiaal bij uitstek. Parket als vloerbekleding in de slaapkamer of woonkamer oogt niet alleen veel warmer, het is ook gewoon veel warmer dan bijvoorbeeld keramische tegels of een betonvloer. En voor het onderhoud hoeft u het niet te laten, tegenwoordig zijn er speciale producten op de markt die makkelijk te gebruiken zijn.

Naast natuurlijke materialen, houdt u best ook rekening met de kleuren die u gebruikt in deze ruimtes. Felle kleuren kunnen heel mooi zijn, maar zijn zelden rustgevend. Opteer daarom voor een accentmuur en hou de rest van uw kamer sober. Ga voor de overige muren voor aardetinten, wit, groen of grijs. In plaats van de accentmuur met de felle kleur, kan u ook kiezen voor een wand met ruwe, houten planken. Opnieuw krijgen we hier een warmte toets en qua accent kan zo’n wand echt wel tellen. Gebruik ook weer niet te veel hout in uw interieur: overdaad schaadt.

 

Wilt u uw interieur rustgevend maken? Altijd al een fan geweest van hout in uw woning? Contacteer mij om uw plannen te bespreken!

hout

Bron: CR33MERS

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Hout: de onbetwistbare eyecatcher in uw moderne interieur

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.