Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Houten eetkamertafels: waarom u moet kiezen voor hout

eetkamertafel-ken-creemers-interieurexpert

Eetkamertafels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) is vooral geïnteresseerd in de schoonheid van houten eetkamertafels. In dit blog zet hij enkele voordelen van hout op een rij.

Houten eetkamertafels

Persoonlijk vind ik houten eetkamertafels een parel voor het oog. Zulke eetkamertafels voldoen namelijk aan een aantal aspecten die ik erg belangrijk vind in een eetkamertafel, zoals robuustheid. Hieronder zet ik een aantal andere aspecten op een rijtje:

1) Hout is geschikt voor elk type woonkamer of gezinssituatie

Hout is het type materiaal dat er altijd tijdloos uit ziet. Houten eetkamertafels zijn geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of u met z’n twee├źn thuis bent of met kinderen woont. Hout is een stevig materiaal dat tegen een stootje kan en daardoor zeer geschikt is als materiaal voor eetkamertafels.

houten-eetkamertafels-interieurarchitect-ken-creemers

2) Verkrijgbaar in alle soorten en maten

Hout is makkelijk te bewerken. Hierdoor zijn er eetkamertafels beschikbaar in allerlei soorten en maten en in allerlei stijlen. Enkele voorbeelden van houtsoorten die ik mooi vind zijn bijvoorbeeld eikenhout, walnotenhout en teakhout. Ook Corian waar ik al eens eerder over sprak, is een aanrader. Daarnaast houd ik van exotische houtsoorten.

Houten eetkamertafels kunnen worden gebruikt in een knus en landelijk interieur, terwijl ze tegelijkertijd ook passen in een strak en modern interieur. U kunt ze in verschillende vormen kopen of zelf maken. Daarbij maakt het niet uit of u het liefst een ronde of vierkante houten eetkamertafel wilt hebben: met hout maakt u eenvoudig de tafel naar keuze.

3) Goed te onderhouden

Houten eetkamertafels zijn erg gemakkelijk in onderhoud. Ze zijn bijvoorbeeld erg makkelijk schoon te maken. Zit er een vlek in uw tafel? Dan hoeft u alleen even een vochtig doekje te gebruiken om de tafel schoon te maken. Is de eetkamertafel ernstiger bevlekt of beschadigd, dan kunt u er voor kiezen om de tafel te laten schuren en opnieuw te laten lakken.

Wat is uw mening over houten eetkamertafels?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Houten eetkamertafels: waarom u moet kiezen voor hout

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.