Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Hypermoderne keukenkraan: kokend-, gefilterd- of bruiswater meteen klaar

hypermoderne kraan

Toe aan een nieuwe keukenkraan? Ga dan meteen voor het allernieuwste! Een hypermoderne keukenkraan geeft tegenwoordig niet enkel kokend water, maar u kan ook kiezen voor een model met bruiswater. Of eentje met een ingebouwde waterfilter. Of misschien wel een model dat alle voorgaande opties combineert. Aan u de kezen, wij leggen nog even uit waarom hypermodern niet misstaat in uw functionele keuken.

hypermoderne kraan

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Waarom een hypermoderne keukenkraan?

Hij staat niet alleen beeldig in uw moderne interieur, hij is ook nog eens erg handig en functioneel. Ongeacht welk model u nu precies kiest, hierover zijn de fabrikanten het allemaal eens:

  • Plaatsbesparend: Jazeker, u bespaart een hoop ruimte met zo’n nieuwe keukenkraan. Geen waterkoker meer, geen aparte machines meer om bruiswater te maken, geen filters meer… En dus veel meer plaats op uw aanrecht
  • Tijdswinst: zeker de kokend water-versie levert u een behoorlijke tijdswinst op. Er komt immers onmiddellijk kokend water uit uw kraan en u hoeft dus niet meer te wachten tot het water voor uw thee warm is, en u pasta is ook sneller aan de kook. Gewoon de kraan opendraaien is de boodschap
  • Praktisch: pas een (ouder) huis gekocht dat u aan het verbouwen bent en nog geen warmwateraansluiting? Of de CV-ketel staat niet meteen naast de keukendeur? Ook dan kan zo’n hypermoderne keukenkraan u uit de nood helpen: warm water in een handomdraai.

 

Wat met energieverbruik en aansluitingen?

Om correct op deze vragen te kunnen antwoorden, moeten we hier een onderscheid maken tussen de verschillende mogelijkheden. Wat betreft de kokend water variant, valt de aansluiting nogal mee. Het hele pakket bestaat uit de eigenlijke kraan die op het aanrecht komt en de boiler die u kan wegwerken onder de spoelbak. De boiler wordt aangesloten op de koudwaterkraan en op de elektriciteitsaansluiting. U kan de grootte van de boiler zelf bepalen: er zijn exemplaren van 3 l, maar er zijn ook van meer dan 10 l. Zo kan u perfect inspelen op de noden van uw gezin. Het water in de boiler heeft een temperatuur van rond het kookpunt. Vanaf het moment dat u water tapt, gaat de boiler opnieuw verwarmen. Dankzij de goede isolatie van het product, verbruikt u toch niet meer elektriciteit. Al bestaan er hier ook varianten in die kunnen verschillen van fabrikant tot fabrikant. Laat dus zeker goed op het energielabel. U kan ook kiezen voor een combi-resevoir – levert zowel, koud, warm als kokend water – dat al helemaal energiebesparend werkt.

Wat betreft de bruiswaterkraan, moet u allereerst rekening houden met een grote installatie. Om bruiswater te maken, heeft u CO2 nodig en dat wordt in gasflessen geleverd. Het koude water dat u gebruikt, moet ook gefilterd zijn. Niet gefilterd water kan problemen opleveren als u er gas aan gaat toevoegen. U moet dus meer plaats voorzien. Zowel de gasflessen als de filter moeten aangesloten worden op het elektriciteitsnet en kunnen ervoor zorgen dat uw energieverbruik iets hoger ligt.

 

hypermoderne kraan

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Is zo’n hypermoderne keukenkraan ook veilig?

De fabrikanten doen er alles aan om de veiligheid van hun producten te garanderen en er zeker ook voor te zorgen dat (kleine) kinderen niet kunnen gaan spelen met de kokend water functie. Zo zijn er modellen met een antislip draaiknop die eerst een aantal keer naar beneden geduwd moet worden, vooraleer u hem in kokend water-stand kan zetten. De meeste systemen zijn ook voorzien van veiligheidshendels, drukknoppen of kleursystemen.

De kokend waterstraal die uit uw kraan komt, kan u ook niet vergelijken met een straal koud water. Tussen het kokend water zitten kleine luchtdruppeltjes, die er voor zorgen dat u geen vlakke straal heet water op uw handen kan krijgen. Verder zal de straal kokend water nauwelijks spatten of dampen en zijn de meeste varianten voorzien van een antidruppelsysteem dat ervoor zorgt dat er geen kokend water kan nadruppelen of in uw leidingen kan blijven stilstaan. Via een buis-in-buissysteem voelt de kraan zelf ook niet warm aan.

Wat betreft de bruiswaterversies, is de veiligheid vooral toegespitst op het gebruik van de gasflessen. Een speciaal systeem zorgt ervoor dat uw kraan enkel gas kan toevoegen, als de glasfles correct aangesloten is.

 

 

 

Hoe zit het met de kostprijs?

Zoals alles wat mooi, makkelijk en handig is, hebben ook deze hypermoderne keukenkranen een prijskaartje. Als u de aankoop van zo’n kraan overweegt, moet u wel met verschillende factoren rekening houden. Onder andere met de kostprijs en het energieverbruik van toestellen zoals een waterkoker, een soda-machine en andere keukenapplicaties . De kostprijs van de kraan verschilt ook van fabrikant tot fabrikant en natuurlijk ook van model tot model. Hoe meer opties, hoe hoger het prijskaartje. Laat u zeker goed informeren door de verkoper in kwestie.

hypermoderne keukenkraan

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Interesse in een nieuw interieur? Contacteer CR33MERS! Neem zeker ook eens kijkje op onze webshop!

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Hypermoderne keukenkraan: kokend-, gefilterd- of bruiswater meteen klaar

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.