Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De ideale feesttafel: de do’s and dont’s van CR33MERS

Ideale feesttafel

De feestdagen naderen met rasse schreden. Binnenkort zit uw eetkamer gevuld met hongerige familieleden die gelaafd moeten worden hapjes, drankjes maar vooral veel gezelligheid. Die sfeer creëert u voor een groot deel door uw decoratie: een leuke, hippe kerstboom, wat versieringen hier en daar, maar ook uw tafel moet navenant zijn. Ik help u graag op weg met tips en tricks maar vooral ook dont’s om uw feesttafel een echte eyecatcher te maken. Een echte ideale feesttafel dus!

ideale feesttafel

Bron: Geïnspireerd door Pinterest.

De ideale feesttafel begint bij de basis

En dat mag u heel letterlijk nemen. Er is namelijk niets zo vervelend als een tafel die koud aanvoelt. En dan heb ik het nu even niet over de sfeer, maar over het tafeloppervlak. Een onbedekte tafel kan wat koud aanvoelen en oogt ook erg ongezellig. In zo’n geval is een tafelkleed onontbeerlijk. Heeft u een mooie houten tafel waaraan uw gasten kunnen plaatsnemen, dan is het zonde om deze helemaal te bedekken. In dat laatste geval opteert u beter voor een loper in plaats van een volledig tafellaken.

Plastic of papier is voor een echte feesttafel not done. U kiest beter voor stoffen of linnen tafelkleden en servetten: dit oogt niet alleen mooier, ze geven ook een gevoel van luxe aan uw tafel. Kiest u voor een loper omdat u uw tafel niet helemaal wilt bedekken, leg dan ook mooie, feestelijke placemats op tafel. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar beschermt uw tafel ook tegen vlekken.

 

 

 

 

ideale feesttafel

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

De ideale feesttafel heeft een sober, warm kleurenpalet

Als basis voor uw feesttafel kan u met zwart nooit fout doen: het oogt altijd heel stijlvol. Het nadeel is wel dat zwart de neiging heeft om te ruimte wat te verkleinen. Daarom is het belangrijk om te combineren met kleuren die dat zwart gaan breken. Dan heb ik het voornamelijk over wit, goud, zilver, maar zeker ook rood, als kerstkleur bij uitstek. Hier en daar een plukje groen, misstaat zeker niet.

U kan dit concept natuurlijk ook omdraaien en van wit of goud uw basiskleur maken. Ook dit kan vaak leiden tot verrassend mooie en warme tafels. Als wit te wit is voor u, dan werkt u best met tinten gebroken wit. Houdt u niet zo van felrood, dan ook een zachter rood of een bordeauxtint gebruiken. Is goud een beetje te blingbling voor u? Dan werkt u af met zachtere wit tinten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat u zeker niet mag doen, is er een bonte kermis van maken. Daarmee wil ik niet zeggen dat een beetje kleur niet mag. Heeft u het meer voor uitgesproken felle kleuren? Geen probleem, zolang u het geheel dan een beetje tempert door ook zachtere kleuren toe te voegen. Probeer het ook bij maximaal 4 à 5 kleuren te houden, dat blijft makkelijk combineerbaar en zo verliest u het overzicht niet.

De ideale feesttafel is met mate gedecoreerd

Zoals met alles in interieur, geldt ook voor uw feesttafel: less is more. Er hoeft een overdaad aan tierlantijntjes en slingertjes op uw tafel te liggen of te hangen om een gezellige sfeer te creëren. Een mooie decoratie draagt bij aan de gezelligheid, maar neemt de focus niet weg van bijvoorbeeld uw serviesgoed. Een mooi middenstuk met wat groene dennentakjes, wat kaarsen gegroepeerd en eventueel nog wat andere kerstversiering is meer dan voldoende.

Ten slotte decoreert u uw tafel ook door het serviesgoed wat u gebruikt. Zorg ervoor dat de aankleding van uw tafel en alle decoratie aansluit bij de kleur van uw servies. Heeft u als basis zwart met rode en gouden accenten, dan is een babyblauw bord uiteraard not done. Mijn advies: met wit en aardetinten kan u nog alle kanten uit.

ideale feesttafel

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Hulp nodig bij de inrichting van uw huis? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De ideale feesttafel: de do’s and dont’s van CR33MERS

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.