Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Het ideale kot inrichten: waar u zeker op moet letten!

ideale kot

De grote vakantie zit er bijna op, september nadert met rasse schreden. Tijd om uw kroost terug naar school te sturen. De studenten onder ons hebben nog een tweetal weken vooraleer ze aan de slag moeten. Het ideale moment om hun ideale kot in te richten. Klinkt simpel, maar is het dat ook? Een kot is niet enkel een plaats om te studeren, maar ook om te leven. En de komende jaren zal de student in kwestie meer tijd hier doorbrengen, dan thuis.

ideale kot

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Het ideale kot is groter dan je denkt

Of zo lijkt het toch. De kunst bestaat erin om de beschikbare ruimte zo groot mogelijk te maken met allerlei interieurtechnische kunststukjes. Eén van de tips die we op dit vlak kunnen geven is om zoveel mogelijk in de hoogte te werken. Voorbeeldje: je hebt een rek of een kast die niet helemaal tot tegen het plafond komt. Ideaal om nog wat dozen bovenop te stapelen. Dat doet de ruimte hoger, en dus groter lijken. En tegelijkertijd bespaart u ook nog wat plaats. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de beschikbare ruimte onder het bed. Ook daar kan u nog heel wat dozen kwijt die anders misschien in de weg zouden staan.

Wat zeker niet mag ontbreken in het interieur van een kot, is een spiegel. Heus niet enkel om u toonbaar te maken voor de lessen of een avondje stappen, maar spiegels vergroten ook de ruimte. ’t Is te zeggen, ze creëren een optische illusie waar we letterlijk met open ogen intuinen.

Het is ook altijd een goed idee om de beschikbare ruimte op te delen in zones. Een kot is meestal niet groot genoeg om er en een slaapkamer, een keuken en een woonkamer in onder te brengen, maar door met zones te werken kan u wel die illusie wekken. Hiervoor kan u onder andere gordijnen en kamerschermen gebruiken. Of u plaatst de meubels op een doordachte manier. Daardoor wordt de strategisch geplaatste boekenrek meteen een scheiding tussen wat door moet gaan voor de slaap- en studeerkamer en de keuken annex woonkamer.

 

ideale kot

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Het ideale kot beschikt over veel licht

Niet enkel over veel licht, maar vooral ook over een goede lichtkwaliteit. Bij voorkeur dus indirect licht. Dat kan u onder meer verkrijgen door te werken met zogenaamde uplighters. Deze lichtbronnen schijnen naar het (liefst witte) plafond, dat op zijn beurt het licht weerkaatst. Zo krijgt een aangenaam, warm licht. Ideaal om te studeren dus.

Naast lichtbronnen is het ook altijd een goed idee om zoveel mogelijk lichte kleuren te gebruiken in uw interieur. Dat hoeft niet altijd (gebroken) wit te zijn, een pasteltint kan best. We zijn ook zeker niet tegen kleur, wel integendeel, maar we willen nu ook geen kakofonie van kleur. Dat leidt enkel af en zorgt voor een eerder rommelige sfeer. Niet wat we willen.

 

ideale kot

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Het ideale kot heeft multifunctionele meubels

Het spreekt voor zich dat zulke meubels een zegen zijn voor kleine oppervlaktes. Ze bespraken niet alleen een hoop ruimte uit, de meeste hebben ook nog eens een speciale, moderne look. Zo is onder andere de hoogslaper erg populair. In sommige gevallen wordt er onder het bed dan een bureau geplaatst, maar soms gaat de combinatie nog verder. Zo kan u onder de hoogslaper eventueel ook een sofa plaatsen en kan u de slaap- en woonkamer perfect met elkaar combineren.

Misschien moet u het hier ook niet te ver gaan zoeken. Zo kan de eetkamertafel ten slotte ook perfect als bureau dienen tijdens de examenperiode. Een andere, makkelijk oplossing kan zijn om een dubbele kast te maken. Aan de ene kant is er plaats voor kaften en studiemateriaal, aan de andere kant serviesgoed. Zo simpel kan het zijn.

 

Ook toe aan een nieuw interieur? Contacteer ons!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

2 reacties op “Het ideale kot inrichten: waar u zeker op moet letten!


Door Frederieke op 5 september 2018

Erg handige tips, zeker weten. Te hoog ga ik niet, maar er zijn handige schuifladen te vinden om onderaan het bureau of bed te plaatsen. Ook in plaats van boekenkasten liever rekken leggen, bespaart ook veel ruimte. Kan ik van meepraten.


Door Was ist das bequemste Mittel, um 61614 $ im Monat zu verdienen: https://jtbtigers.com/3btcperday353405?p=286 op 7 oktober 2019

So investieren Sie in Cryptocurrency und erhalten von 9646 USD pro Tag: http://skrun.ch/CMknIFv?d=417

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.