Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De ideale slaapkamer: Hoe uw interieur uw nachtrust kan bevorderen

ideale slaapkamer

Als we denken aan een nieuw interieur, dan hebben we het vaak over de keuken, de woonkamer, de eetkamer… maar zelden over onze slaapkamer. En dat is een gemiste kans. Gemiddeld spenderen we tussen de 6 en 8 uur per dag in onze slaapkamer. Of we een kwaliteitsvolle nachtrust hebben, hangt volgens onderzoek ook af van het interieur.

ideale slaapkamer

Bron: www.cr33mers.be

Niet enkel de matras is belangrijk

Als het over een goede nachtrust gaat, denken we vooral aan een kwalitatieve matras. Dat is uiteraard niet onbelangrijk, maar zeker niet het enige dat telt. De inrichting van uw slaapkamer is net zo belangrijk als die van de andere ruimtes in uw huis. Na een drukke werkdag, wilt u graag tot rust komen. Ga daarom voor aarde- of pasteltinten, in plaats van felle kleuren. Had u toch graag gewerkt met een accentmuur, integreer deze dan achter uw bed zodat uw ogen toch de nodige rust krijgen.

Kies bij het inrichten ook voor zachte materialen. Materialen als zijde, fleece en wol zijn ideaal als bedmode. Hout is een ideale vloerbekleding voor in de slaapkamer: het oogt mooi en heeft een warme uitstraling.

 

ideale slaapkamer

Bron: www.cr33mers.be

Waar moet u verder nog opletten bij het inrichten van uw slaapkamer?

Het belangrijkste meubel in uw slaapkamer is natuurlijk het bed. U spendeert  ongeveer één derde van uw dag in bed, dus van cruciaal belang dat u opteert voor een kwaliteitsmeubel, een bed dat uw lichaamsvorm goed ondersteunt. Zo’n meubel zal uw nachtrust bevorderen en daarom is kiezen voor een goedkoper alternatief niet zo’n goed idee. Ik raad u dan ook aan naar een slaapwinkel te gaan waar een professionele verkoper u graag zal adviseren.

Om tot rust te komen is het belangrijk dat u een fijn gevoel heeft in uw slaapkamer. Decoraties kunnen helpen om zo’n sfeer te creëren. Decoreer wel met mate, want een overvolle kamer gaat net een tegenovergesteld effect hebben: weg met de rust. Hetzelfde geldt voor de opbergruimte. Een grote kleerkast gaat uw ruimte verkleinen en dat geeft een verstikkend gevoel. Beter is om te kiezen voor inbouwkasten, die geven uw slaapkamer een ruimtelijke impuls.

Ook de verlichting mag niet vergeten worden. In de slaapkamer kiest u best voor (dimbare) sfeerverlichting zodat uw ogen al meteen de nodige rust krijgen. Leeslampjes, gericht naar de muur, zijn ook ideaal voor als u nog even wil lezen voor het slapengaan. Eventueel kan u hier kiezen voor een designlamp om toch een blikvanger in de kamer te hebben.

ideale slaapkamer

Bron: www.cr33mers.be

Zin in een nieuwe slaapkamer? Wacht niet langer, contacteer mij!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “De ideale slaapkamer: Hoe uw interieur uw nachtrust kan bevorderen


Door Slaapkamer op 18 mei 2020

De slaapkamer op de foto voelt als een oase van rust.
Toen ik niet meer goed kon slapen ben ik begonnen met mijn slaapkamer opruimen.
Hier nog een paar tips voor een rustige slaapkamer:

1) Zorg dat je slaapkamer alleen is om te slapen.
2) Elimineer alle rommel en elektronica uit je slaapkamer.
3) Probeer eens een lavendelkaars aan te steken.
4) Koop een goed matras en kussen die bij je slaaphouding passen.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.